Kövess minket

Hiphop

JAY-Z anno arról beszélt egy házibuliban, hogy jobb rapper, mint Biggie, DMX és 2Pac rajongói pedig mind trógerek

Megosztva

Ha van zenei stílus, ahol az egymással való versengés akár toxikus méreteket is tud ölteni, az bizony a rap. Az állandó vetélkedés persze egyrészről az önfejlesztést is elhozhatja egy-egy előadó számára, rosszabb esetben pedig az egót is fel tudja lőni a felhőkig. Az utóbbi, „én vagyok a legjobb” atitűd jellemezte JAY-Z-t 2000-ben, legalábbis kollégája, Nas elmondása szerint. A NYC rapper egy házibuliban történt esetet mesélt el még 2001-ben a FELON Magazine-nak, melyet a napokban a Vibe túrt elő, amolyan érdekes hiphop történelmi visszatekintésként.

Az interjú Nas ‘Stillmatic‘ című ötödik stúdióalbumának megjelenése előtt készült, mikor épp egy kisebb beefben volt JAY-Z-vel. „Tudjátok mit? Beszéljünk csak erről a szarról, ami köztem és JAY-Z közt van, a FELON egy utcai stílust adó magazin, és én mindig az igazat adom az utcának.” – kezdte Nas, majd elmesélt egy történetet.

Időben 2000 környékén járunk, a helyszín egy Steve Stoute által szervezett házibuli, ahol Nas és JAY-Z is vendégeskedtek. A két rapper italozás közben beszélgetett, JAY pedig kicsit túltolta az arcoskodást.

„Jól éreztük magunkat, meg minden, erre arról kezd nekem beszélni, hogy ő most már jobb, mint Biggie. Bámultam rá, mintha valami őrülttel beszélgetnék. Aztán még elborultabb lett, azt mondta, hogy Tupac és DMX nem lírikus rapperek, csak az éhező, utcai arcok veszik a cuccaikat, bezzeg a mi zenéinket a gazdagok hallgatják. Megmondtam neki, hogy nem értek egyet vele, DMX visszahozta az utcát a hiphopba, és 2Pac az egyik legnagyobb volt, pont.”

DMX fülébe is eljutott amúgy később ez a kis megjegyzés, de sosem csinált belőle komolyabb ügyet, nem beefelt JAY-Z-vel nyilvánosan. A sors iróniája, hogy DMX posztumusz albumán, az Exodus-on van egy dal, amin DMX, JAY-Z és Nas közösen szerepelnek, először a karrierjük során.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés