Kövess minket

Tech

JAY-Z eladta a Tidal többségi tulajdonrészét a Twitter alapítójának

Megosztva

Két évnyi hallgatás után posztolt ismét Twittere JAY-Z, méghozzá, hogy bejelentse, eladta a Tidal streamingszolgáltató többségi tulajdonrészét a Twitter alapító, Jack Dorsey Square Inc. nevű tech cégének. A deal részeként a Square Inc. 297 millió dollárt fizet a mogulnak, akit amúgy a cég igazgatótanácsába is bevettek. 

A kezdetektől fogva mondtam, hogy a TIDAL több mint egy sima streamingszolgáltató. Hat év után is megmaradt egy olyan platformnak, mely az előadók karrierjének összes fázisát segíti. Az előadóknak a kreatív folyamataik segítésére jobb eszközöket kell biztosítanunk” – írta Hov, majd Jack Dorsey-t az egyik legnagyobb élő elmének hívta, akivel a TIDAL előtt határtalan lehetőségek nyílnak meg a jövőben.

[twitter]https://twitter.com/sc/status/1367461494821171202[/twitter][twitter]https://twitter.com/sc/status/1367461495999725576[/twitter][twitter]https://twitter.com/sc/status/1367461496851206147[/twitter]
Jack Dorsey eközben arról posztolt, hogy a cége a bizniszfolyamatokat segíti majd a TIDAL-nél, mely szerinte az előadók előnyére fog válni. Hogy miként, az egyelőre nem világos.

A TIDAL hat évvel ezelőtt indult, és a magas minőségű streamingszolgáltatáson kívül azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy előadóbarát struktúrát próbált kialakítani, ahol a zenészek nagyobb összeget kapnak hallgatásaik után, mint mondjuk Spotify-on. 2016-ban az Apple tárgyalásokat folytatott a platform felvásárlásáról, de ez végül nem jött össze. Az elmúlt időszakban több vezérigazgató is megfordult a cégnél, ami azt jelezte, hogy nincs minden rendben a platformnál.

JAY-Z-nek nem ez volt az egyetlen nagy kaszálása az elmúlt időszakban, egy hónappal ezelőtt az Ace of Spades pezsgőmárkájába vásárolt 50%-os tulajdonrészt a Moet Hennessy.

(XXL)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés