Kövess minket

Hiphop

JAY-Z kiállítás nyílik Brooklynban

Megosztva

Jay-Z kiállítás nyílik ma, július 14-én a Brooklyn Public Library-ban. A kiállítás címe The Book of Hov, és – mint a kiállítás honlapján olvasható közleményben olvasható – „több ezer archív tárgyat tartalmaz, köztük eredeti lemezfelvéteket, soha nem látott fotókat, ikonikus színpadi ruhákat, rangos díjakat és elismeréseket, valamint videókat és tárgyi emlékeket Jay-Z szakmai életének minden területéről„. A könyvtár még nem közölte, hogy a kiállítás meddig tart nyitva, de Christine Schonhart igazgató arra számít, hogy őszig lehet látogatni a tárlatot.

A The Book of Hov weboldalán hangfelvételek, szövegek és fotók találhatók a kiállításról, amely a 352 000 négyzetméteres épület jelentős részén terül el. A könyvtár munkatársai arra biztatták a kiállítást látogatókat, hogy hozzák magukkal saját telefonjukat és fejhallgatójukat, hogy fokozzák az élményt.

A könyvtár előcsarnokában több kiállítás is található, köztük egy multimédiás „hatalmi torony” és a 2009-es The Blueprint 3 című könyv borítóján látható teljes szobor. Egy másik terem Jay-Z díjainak és lemezfelvételeinek ad otthont, valamint egy interaktív bakelithallgató állomás is helyet kapott. A gyermekszárnyban a könyvtár legfiatalabb látogatói Jay-Z ihlette papírrepülőket készíthetnek, a szomszédos tiniszobában pedig Jay-Z üzleti és jótékonysági vállalkozásáról szóló anyagok találhatók, valamint egy könyvespolc, ahol a könyvtárhasználók Jay-Z által támogatott könyveket kölcsönözhetnek.

A könyvtár képviselői szerint a Roc Nation fedezte a kiállítást, így az nem került az amerikai adófizetők pénzébe.

(Pitchfork)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés