Kövess minket

Hiphop

JAY-Z óriásit kaszált a 4:44 lemez észak-amerikai turnéjával

Egészen pontosan 44.7 millió dollárt bazsevált össze.

Megosztva

Forrás:

Mielőtt még elkezdődött volna, már sejteni lehetett, hogy JAY-Z nagyot szakíthat a 4:44 című lemezének 32 állomásos amerikai turnéjával. Végül – centre pontosan – 44,698,354 millió dolláros bevételt termelt a koncertsorozat, ez pedig még a sokat látott New York-i rapper karrierjében is rekordnak számít. Fellépésenként átlagosan 1,4 millió dolcsit (368 millió forint) tehetett zsebre Hov, miközben 426,441 jegyet adtak el a banzájokra. A legtöbbet egy két napos brooklyni dzsemborin gyűjtötte be, csak akkor szerény 4,4 milla jött össze, ez pedig több, mint 1 milliárd forintot jelent.

A hobbi statisztikusok kedvéért említjük meg, hogy a turné egy-egy állomásán 13,721 ember zsúfolódott össze, míg egy tikett 104 dollárba (28 ezer forint) fájt. Átlagosan.

A történethez mindenképpen hozzátartozik még, hogy korábban jöttek hírek lemondott fellépésekről, félház előtt megtartott koncertekről is, ezek viszont egyedi esetek lehettek a 32 állomásos turnén belül. 

A jó öreg JAY egyébként már javában az európai turné részletein töri a fejét. Nem kell különösebb jóstehetség hozzá, hogy kijelentsük: az öreg kontinensen sem mínuszosra jön majd ki záráskor.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.