Kövess minket

Aztaa

Jim Carrey is rákerült az oroszországi beutazási tiltólistára, 99 másik kanadaival együtt

Megosztva

Oroszország szankciókat vezetett be száz kanadai állampolgárral szemben, megtiltva nekik a beutazást – közölte a héten az orosz külügyminisztérium.

A tiltólistán szereplő személyek között vannak köztisztviselők, üzletemberek, Kanadában működő ukrán nacionalista szervezetek aktivistái, valamint a média- és pénzintézeti alkalmazottak, akik „részt vesznek az agresszív oroszellenes irányvonal kialakításában”. „Válaszul J. Trudeau miniszterelnök rezsimjének arra a folytatódó gyakorlatára, hogy szankciókat vezet be Oroszország vezetése, politikusai és parlamenti képviselői, valamint bárki más ellen, akit a ruszofób kanadai hatóságok nemkívánatosnak tartanak, kölcsönösségi alapon száz kanadai állampolgártól tagadjuk meg a beutazást. Vannak közöttük magasrangú tisztviselők, üzletemberek, számos banderista-párti szervezet aktivistái” – hangzott az orosz diplomáciai tárca közleménye.
    
A tilalom mások mellett vonatkozik Caroline Xavierre, a kanadai Kommunikációs Biztonsági Intézmény vezetőjére, Peter MacKay volt igazságügyi miniszterre és főügyészre, Stephan Steve Bandera újságíróra, az ukrán nacionalista főideológus, Sztepan Bandera unokájára, Jim Carrey színészre, valamint a Volatus Aerospace cég vezetőire és másokra.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés