Kövess minket

Stílus

Jógával a fejfájás ellen

A fáradtság, mindennapi stressz okozta vagy migrénes fejfájás gyakran teljesen elmulasztható a jóga segítségével. A legtöbb gyakorlat azon az elven működik, hogy serkenti az agy vérellátását, ellazítja a fej, a nyak és a hát izmait, ezáltal segít távozni a felgyűlt feszültségeknek.

Megosztva

Előrahajlás álló helyzetből

Kezdésnek ez a gyakorlat nagyon jó arra, hogy fokozza az agyi várellátást, nyújtja az egész gerincet és a végtagok izmait. Állj kis terpeszbe úgy, hogy a külső talpélek párhuzamosak legyenek, és kilégzéskor hajolj előre, ameddig tudsz! Hagy, hogy a fejed lógjon lefelé, lazítsd el a vállaid, minden kilégzésnél egy kicsit tovább mehetsz, de csak, ameddig jól esik a nyújtás. Ha tudod, fogd meg a nagylábujjad


Kép: Louisa Larson Photography Via SELF

 

Lefele néző kutya póz

Ehhez a pózhoz indulj négykézláb tartásból, a tenyered a vállad alatt legyen, a lábaid derékszögben behajlítva. Állj lábujjhegyre, emeld meg a feneked és kilégzésre nyújtsd ki a lábad, told le a sarkaid! A tenyered maradjon a padlón, nyújtsd a hátad, a nyakad!


Kép: Mindbodygreen

 

Híd póz

Feküdj hanyatt, kezek a test mellett, láb behajlítva, fölhúzva. Kilégzésre nyomd föl magad úgy, hogy a vállak, a karok és a talpak a földön maradnak! Össze is kulcsolhatod a kezed. Ez a póz a vállak és nyak izmainak ellazításában segít.


Kép: 30 Day Fitness Challenges Via Pinterest

 

Nyak nyújtása ülő pózban

Ülj török- vagy lótuszülésbe, egyenes legyen a hát. Nyúlj át a bal kezeddel a fejed fölött, fogd meg a jobb oldalán és gyengéden húzd balra. Tartsd meg egy pár lélegzetig, majd ismételd meg ugyanezt a másik oldallal! Csináld meg párszor mindkét oldalon!


Kép: Popsugar

 

Lábakat a falhoz – félgyertya póz

Ez a póz ellazít, segít megpihenni. Nyugodtan maradj így 4-5 percig!


Kép: Good relaxation

 

Tetem póz

A neve ugyan ijesztő, de ez a teljes ellazulás pozíciója – nagyon jó zárógyakorlatnak. Csak feküdj le, figyelj a légzésedbe, simulj bele a talajba és relaxálj 5-10 percig!


Kép: Pinterest

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük