Kövess minket

Zene

Jöhet a fizetős Soundcloud

Bár az előadók egyre gyakrabban futnak bele csesztetésekbe a Soundcloud részéről, az átlagfelhasználó eddig annyival megúszta, hogy egyik napról a másikra eltűnt a kedvenc mixe licenszproblémák miatt.

Megosztva

Hamarosan viszont mindez teljesen megváltozik, hisz a népszerű zenestreamelő oldal a hallgatók számára is előfizetéses rendszert vezet be.

A Soundcloud pénzügyi gondokkal is küzd, de a nagyobb probléma, hogy míg a Spotifytól kezdve a Youtube-ig minden nagyobb oldal fizet bizonyos hallgatás után a zenészeknek, addig a Soundcloud nem, és az erre irányuló törekvései eddig kudarcot vallottak. Erre jelenthet megoldást az előfizetői rendszer, ami a korábbi híresztelések szerint többlépcsős lehet, az alján nagy valószínűséggel egy Youtube-hoz hasonló ingyenes ámde reklámokkal telerakott verzióval. Kérdéses mondjuk, hogy a számtalan amatőrök által készített remix sorsa mi lesz-e. A Billboard pár napja megírta, hogy a Soundcloudnak sikerült megegyezni a Universal Music-al, így a Sony az egyetlen nagy zeneipari vállalat akivel még megállapodásra kell jutniuk és utána indulhat is a váltás a fizetős szolgáltatásra. A cég azt állítja ennek a reális dátuma 2016 második negyedéve, úgyhogy addig élvezzük ki az ingyenességet.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük