Kövess minket

Tech

Jön a foci-Eb és a gyümölcsszezon – de milyen hűtőben fér meg egymás mellett a sör és a gyümölcs?

A család új hűtő vásárlása mellett dönt – vajon a június közeledtével mi alapján dönt a férfi, és mi alapján a nő? A férfiagy már csak a focit és a sört látja, a nők pedig talán a nyári konyhai munkákra, foglalatosságokra gondolnak.

Megosztva


Szerencsére a sör és a gyümölcs megfér egymás mellett, és már találunk akkora hűtőt olyan funkciókkal, ami lehetővé teszi, hogy ne az alapján kelljen dönteni: sör vagy gyümölcs. A bestbyte.hu segít, hogy a legkiválóbb, a mindenki számára tökéletes hűtő kerüljön az otthonba.

A hűtő vásárlása nem kis befektetés, fontos alaposan átgondolni, hogy milyet is vásároljunk, de felesleges hogy ez a konyhai berendezés álljon a harmonikus kapcsolat útjába. Talán nevettünk az első bekezdésen, hogy ki mivel töltené meg a hűtőt a szezonban, de azt is bevallhatjuk, hogy az időszak következtével egyre izgalmasabb a helyzet és egyre ingerlékenyebb az ember a témában. Lehetséges, hogy most még kissé távolinak tűnik a június közepe kedves hölgyeim, de próbáljuk meg elfogadni a tényt, hogy ez a nyár a foci EB-ről fog szólni. És van ebben valami probléma? Nincs.

Szeretjük a lekvárt télen-nyáron, és nem csak nők, de a férfiak is szeretettel fogyasztják. Kedves urak, ha már tele a hűtő sörrel, akkor nem mindegy hogy mi van mellette? Főleg, ha abból a finomságból olyan készül, amit ti is imádtok. Megfér egymás mellett a sör és a gyümölcs, férfi és a nő, menjetek tehát együtt vásárolni, és keressetek olyan hűtőt, amibe mindenki igényeit kielégíti – hiszen már ilyen is van, lássuk a kínálatot.

Beépíthető vagy szabadonálló, fagyasztós vagy nélküli, energiafogyasztás, teljesítmény és űrtartalom – a legalapvetőbb kérdések és választási lehetőségek, amelyek a hűtővásárlás körül adódhatnak.

Beépíthető vagy szabadonálló hűtő

Ez a kérdés elsősorban attól függ, hogy milyen a konyhánk, és mennyi pénzt is tudunk rászánni a hűtőcserére. A beépíthető hűtő igen praktikus megoldás, főleg akkor ha nem éppen óriási a konyhánk. Ebben az esetben azonban számolni kell az asztalos munka költségeivel is, ami nem mindig olcsó mulatság. De ha hosszú távon helyet takarítunk meg ezzel, akkor jó befektetésnek bizonyul ez a praktikus megoldás. Abban az esetben azonban, ha egy nagyobb méretű hűtőt vásárolnánk, például beépített fagyasztóval, az már talán el sem férne a szekrényben. A szabadon álló hűtő pedig néha még praktikusabb is, hiszen bármikor mozdítható, áthelyezhető – persze csak ha nincs tele sörrel.

Fagyasztós vagy fagyasztó nélküli

Kiváló plusz lehetőség, ha van egy kisebb fagyasztó része a hűtőnek. A kombinált hűtőszekrény óriási pozitívuma, hogy egy berendezésben elférnek a fagyasztott és a hűtött dolgok. Helytakarékos és energiatakarékos is. A kétkompresszoros megoldás még kedvezőbb feltételeket kínál: gyorsfagyasztásra is lehetőség van, ha ezt a hűtőt választja. Sőt, a kétkompresszoros hűtőnél külön működtethetjük a hűtő és a fagyasztó részt, amellyel energiát spórolhatunk meg.

Energiafogyasztás

A szurkolással és a lekvárfőzéssel sok energiát fogyasztunk, ami után mi megpihenhetünk, de a hűtő soha nem pihen. Fontos tehát, hogy olyan berendezést válasszunk, amelyik a folyamatos működés mellett sem rúgja az egekbe az áramszámlát. A vásárláskor érdemes összehasonlítani a gyártó által feltüntetett üzemeltetési költségeket. Néha nem a méret számít: létezik olyan hűtő, amelyikben elfér a sör és a gyümölcs, mégsem fogyaszt olyan sokat. A hűtőket osztályozzák energiatakarékosság szempontjából is, ezt is érdemes figyelembe venni.

Extra hűtő

Természetesen a technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már olyan extra funkciókat is képesek ellátni a hűtők, mint a vákuumcsomagolás, vagy a bortartó funkció, gyorsfagyasztás, vagy itt van például az amerikai hűtő, ami sokkal nagyobb, mint európai társaik.

Talán már a beszélő hűtőszekrényt is feltalálták, kérdés, hogy a sört képes-e a televízió előtt ülőnek kiszolgálni, illetve meg tudja-e főzni a lekvárt a hölgyek helyett, hogy ők is bekapcsolódhassanak a szurkolásba. 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés