Kövess minket

Tech

Jön a pánikgomb Tinderre, hogy jelezhess, ha para van a randin

Egy új funkció vészhelyzet esetére.

Megosztva

A vakrandik tipikus hátulütője az, hogy nem ismerjük az embert, akivel randizunk, így simán lehet, hogy egy-egy ilyen találkozó rosszul végződik, extrém esetekben akár egy emberrablóval is leülhetünk egy asztalhoz anélkül, hogy tudnánk mekkora veszély leselkedik ránk. Ezen helyzetekre rukkolt elő legújabb kiegészítőjével a Tinder.

Az úgynevezett pánikgombról van szó, ami noha elsőre viccesen és kicsit túlzón hangozhat, valójában lehet létjogosultsága, nem is kevés.

Forrás: Futurism

A készítők célja, hogy a randi-app felhasználói jelezni tudjanak, ha az estéjük nem éppen úgy alakult, ahogy képzelték és rossz tagot választottak az ismerkedésre. 

Mint az iMagazin írja, a pánikgomb megalkotásához a Tinder anyacége, a Match szerződött le a Noonlight nevű céggel, akiknek fő profilja a helymeghatározás és a személyes védelem. Ők építik majd be rendszerüket a Tinderbe, így ahhoz, hogy rendelkezzünk a vészhelyzetet jelző gombbal, a Noonlightot is le kell letöltenünk – mint mondjuk a Snapchat mellé a Bitmojit – majd abban engedélyeznünk a helyadatok megosztását, innentől viszont nincs dolgunk az appal, léphetünk is vissza a Tinderre. 

Forrás: iMagazin

A gombot 3-4 másodpercig kell majd nyomvatartani, ami ezután egy diszpécsert riaszt. Ha kiderül, hogy még sincs gond, a kiküldött vészjelzés ebben a fázisban még visszavonható, ha viszont a felhasználó nem von vissza semmit, a diszpécser akcióba lendül és először is egy üzenetet küld. Ha erre nem kap választ, felhívja a személyt, aki leadta a jelzést, és ha erre sincs válasz, vagy épp a bajba jutott ember megerősíti, hogy baj van, akkor jöhet a rendőrség. A Match állítása szerint a legfontosabb az, hogy a vészhelyzetben lévő személy úgy tudjon kommunikálni, hogy a másik félnek az minél kevésbé legyen szembetűnő.

És ez még nem minden, lesz ugyanis Tinder Timeline is, aminek segítségével naplót vezethetünk arról, hogy épp kivel, mikor és hol találkoztunk, az adatainkat pedig eljuttathatjuk a Noonlightnak. Ha ez megtörtént, életbe lép az imént kifejtett procedúra. Akik a Tinder mellé Noonlightot használnak, azoknak a profiljukon egy jelvény lesz látható, ez talán több rossz szándékú embert is elijeszthet majd. A Match elismerte, hogy minden bizonnyal rengeteg téves hívást fognak kapni, ám inkább ez történjen, mint bárminemű tragédia. 

Forrás: iMagazin / Tinder

A feature január végén kerül bevezetésre Amerika-szerte, ezután pedig a világ többi részén is, bár azt nem tudni, hogy pontosan mikor. Ha minden igaz, a kiegészítőt a jövőben egyéb társkereső alkalmazásoknál és az Ubernél is bevetik majd. 

(iMagazin)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés