Kövess minket

Aztaa

Jövő héttől már digitális jegyeket és bérleteket is használhatunk a BKV járatain

Csak okostelefon és mobilnet kell hozzá.

Megosztva

Forrás: BKK memes / Facebook

Mobil alapú, digitális bérlet és jegyrendszert vezet be a BKK, a jövő héttől kezdődően – tudta meg az Index. Az interneten megvásárolható digitális jegyek és bérletek használata előtt először regisztrálni kell egy honlapon, ahol meg kell adnunk használni kívánt igazolványszámunkat (személyi, diák, stb.), a weboldal ezt rendeli hozzá a jegyhez, bérlethez.

A digitális jegyeket az ellenőröknek a mobiltelefonunkon keresztül mutathatjuk be, amin egyelőre egy színes háttér mutatja majd az érvényességet (zöld – érvényes, piros- érvénytelen), de később ezt lehet QR kódra módosítják, csak ahhoz előbb az ellenőröknek is kéne kapniuk a leolvasáshoz szükséges készüléket.
A jelenleg utolsó tesztelési fázisban lévő rendszerhez netkapcsolat kell, tehát azok biztosan nem fogják használni, akiknek szűkös a mobilnet keretük. A hamisítás ellen úgy próbálnak küzdeni, hogy a digitális jegyeken a pontos idő is megjelenik majd. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója az Indexnek megerősítette, hogy az indulás július 13-14 körül várható.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés