Kövess minket

Aztaa

Jövő héten várhatóan kinyithatnak a teraszok – jelentette be Orbán Viktor

Megosztva

Orbán Viktor egy új Facebook videóban jelentette be, hogy amint eléri az ország a 3,5 millió beoltottat, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. Ez várhatóan jövőhét szerda-csütörtök, tehát április 21-22 körül történhet meg. „Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját” – fogalmazott. A vendéglátóhelyek tulajai egy kis segítséget is kapnak, nem kell teraszdíjat fizetniük.

A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy csak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai előtt nyitják meg a tanintézményeket április 19-én, a felsőtagozatos általános iskolásoknak egyelőre marad a digitális oktatás. Utóbbi tanulók majd május 10-én, a középiskolásokkal együtt mehetnek vissza az iskolába.

A bejelentés az enyhítések újabb szakasza, korábban a kormány a kijárási tilalmat kitolta este 10-re, és a pár hétre zárva lévő szolgáltatások is kinyithattak, a Telex úgy tudja, hogy hamarosan a nagyrendezvényekkel kapcsolatban is bejelentés érkezhet, várhatóan a beoltottak mehetnek majd koncertekre és rendezvényekre, de ez még nincs hivatalosan megerősítve.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés