Kövess minket

Hiphop

Juicy J szerint egy nagy rap találkozót kéne tartani, mert 40%-os lejtmenetben van a stílus

Megosztva

Juicy J-t aggasztja a hip-hop jelenlegi helyzete, és azt szeretné, ha erről közösen beszélgetnének a szakma szereplői.

A hip-hop veterán és Three 6 Mafia tag a közösségi médiában osztotta meg gondolatait a rap eladások csökkenéséről: „Tudom, hogy sokan nem akarják ezt hallani, de a rap zene eladásai 40%-kal csökkentek. Nézzétek meg a slágerlistákat. Egyszerű a matek. Mit fogunk mi, rapperek, producerek, zeneszerzők tenni ezzel a szarral? Mert idén 40%-kal csökkentek az eladások. Nézzetek utána a dolgoknak. Ez tény” – mondta, de mielőtt még feltehettük volna a klasszikus „És ezt mibű számolta ki? Matematikus ön?” kérdést, Juicy a megoldás kifundálására szólította fel kollégáit.

Beszélgessünk. Mit fogunk tenni? Ki kell találnunk valamit. Le kell ülnünk és beszélnünk kell. Gyűljünk össze valahol, és tartsunk egy kibaszott nagy megbeszélést. Beszéljünk erről a szarságról, hogy hogyan tudjuk ezt a szart megfordítani. Mert ebből eszünk. Így keresünk pénzt.”

Juicy J videójában elmondottaknak a jelei egyértelműen látszódnak már egy ideje. Az idei év első listavezető rap albumáig ugyanis 2023 júliusáig kellett várni (Lil Uzi Vert – Pink Tape), míg az év első No. 1 rap dala Doja Cat szeptemberi „Paint the Town Red” című dala volt. Ehhez képest 2022 első félévében hat rapper adott ki olyan albumot, amely az első helyen szerepelt a hivatalos amerikai slágerlistán.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy pontosan mi áll a háttérben, egyes teóriák szerint az igazán nagy előadók még mindig jól teljesítenek, csak idén nem adtak ki annyian közülök lemezeket. Ez utóbbit erősíti, hogy Travis Scott és várhatóan Drake új albuma is jól teljesít az eladásokat tekintve. Egy másik értelmezés szerint viszont a hip-hop „veszít dominanciájából”, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi 28%-ról 26%-ra esett vissza a piaci részesedése.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés