Kövess minket

Események

Júliustól kezdődően engedélyeznék a fesztiválokat Hollandiában

Megosztva

Forrás: DGTL Amsterdam

A megszokotthoz képest később indulna a fesztiválszezon Hollandiában, és ha mégsem sikerülne elindítani, az állam egy több száz millió eurós alapból kártalanítaná a szervezőket. 

A holland fesztiválokat általában tavasz – kora nyár környékén szokták megtartani, a helyi kormány viszont most július elsejét lőtte be kezdési dátumnak, előtte nem látják életszerűnek a járványhelyzet miatt, hogy több ezer ember együtt bulizhasson. A kormány egy 300 millió eurós alapot is létrehozott arra az eshetőségre, ha a fesztiválokat mégsem lehetne megtartani 2021 második felében, és emiatt komoly pénzektől esnének el a szervezők. Az alapból az kaphat pénzt, aki egy minimum 3 ezer fős rendezvényt bukik be a pandémia miatt július elseje és az év vége közt.

A holland kulturális miniszter, Ingrid van Engelshoven elmondta, a rendezvényipar jó ideje csak áll a korona miatt, ezért muszáj volt biztosítékokat beépíteniük az újranyitási rendszerbe, ezt szolgálja ez az alap. 

A júliusi nyitás ellenére a két legnagyobb holland elektronikus fesztivál, az Awakenings és a DGTL szeptember első felére lőtték be a rendezvényeiket, előbbinél már el is fogytak a jegyek, és az utóbbinál is közel vannak a sold outhoz.

Németországban hasonló, 2,5 milliárd eurós alapot hoztak létre az esetlegesen elmaradó rendezvények okozta károk enyhítésére, Magyarországon egyelőre nincs ilyen terv, de még a nagyrendezvények esetleges első megrendezési dátumát sem lehet tudni.

(Mixmag)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés