Kövess minket

Aztaa

K-pop hallgatásért végeztek ki több embert Észak-Koreában

Megosztva

Újabb aggasztó hírek érkeztek Észak-Koreából: nem sokkal azután, hogy Squid Game sorozat nézését és terjesztését kivégzéssel és bebörtönzésekkel torolta meg a diktatúra, kiderült, hogy a K-pop műfaj hallgatóival szemben is keményen felléptek.

A The Transitional Justice Working Group nevű jogvédő szervezet nemrég jelentette be, hogy több embert is megölhettek a távol-keleti országban pusztán a zenei ízlésük miatt, avagy azért, mert K-popot hallgattak. Az információt a diktatórikus államból elmenekült több száz civillel készített interjúkra alapozzák.

A hír a minap látott napvilágot a New York Times-nak hála, de bebizonyosodott, hogy nem kizárólag friss esetekről van szó, hanem az elmúlt évtizedről, ami alatt 23 dokumentált eset történt, és hét gyilkosságot lehetett beazonosítani, de ahogy a 24.hu is kiemeli, a pontos számot szinte lehetetlen meghatározni.

A lap azt is hozzáteszi, hogy számos ilyen tragikus és kegyetlen kivégzés során az áldozatok családtagjait arra kényszerítették, hogy végignézzék a gyilkosságokat.

Bár Kim Dzsongun néhány éve még K-pop énekeseket is vendégül látott Észak-Koreában, tavaly már rosszindulatú daganatként hivatkozott minden Dél-Koreából származó és érkező kulturális ágra és műfajra, amik ellen minden esetben fel kell lépni. A diktátor mindezt törvénybe is foglalta, egyebek mellett erre hivatkozva ölhettek meg több polgárt az elmúlt időszakban.

(24.hu)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés