Kövess minket

Aztaa

Kajafless: április 20-án marihuánás burgereket fogyaszthatunk egy denveri gyorsétteremben

Örömhír 420-ra.

Megosztva

Április huszadika régóta számít a stonerek pirosbetűs ünnepének, aminek jelentősége különösen az Egyesült Államokban figyelhető meg: ekkor minden fűfej bőszen és lelkesen cigizget, a különböző szervezetek, márkák, cégek pedig rendre számos vicces és ötletes, a jeles naphoz kapcsolódó kezdeményezést indítanak el.

Az 1941-ben, Los Angelesben alapított Carl’s Jr. gyorsétteremlánc sem volt rest, és elég ütős, a 420-hoz szorosan kapcsolódó ajánlattal rukkolt elő: április 20-án a durva kajaflesseket átélő fogyasztók egy füves burgert vásárolhatnak majd náluk.

A szendvics a „Rocky Mountain High: CheeseBurger Delight” nevet kapta, és stílszerűen 4 dollár 20 centbe kerül majd. Található lesz benne két húspogácsa, kétféle sajt, jalapeno paprika és sült krumpli is, 5 milligramm kannabionid mellett természetesen. Ettől, vagyis a hozzáadott CBD-től lesz maga a burger „füves”, amit az úgynevezett Santa Fe szószba kevertek a készítők.

Forrás: Twitter / Carl’s Jr.

Ahogy a Business Insider is kiemeli, a CBD, avagy kannabidiol a marihuána egy, különösen jótékony hatásai miatt régóta méltatott hatóanyaga, viszont nem pszichoaktív, tehát a vásárlók nem fognak beállni szimplán attól, hogy magukba tömik a Rocky Mountain High-t.

Fontos, hogy a hamburgert csupán egy helyen, mégpedig a cég egy denveri éttermében lehet majd megvásárolni szigorúan 21 éves kor felett, fejenként maximum kettőt. A választás egyébként nem véletlenül esett Colorado állam fővárosára, Denverre, ugyanis itt legalizálták először a rekreációs marihuánahasználatot 2014-ben.  

A Carl’s Jr. csupán egy napig futtatja a promóciót, az április huszadikait amolyan „tesztnapnak” szánják, megfigyelve, mekkora a fogyasztói igény a CBD-vel felturbózott termékükre. A Rocky Mountain High piacra dobása így nem csupán egy egyszerű négyhúsz-stunt: ha nagy lesz az érdeklődés (és hát, fixen az lesz), akkor a jövőben a mokis szendvicseket állandósítani fogják az étlapon, és további kajáldáikban is beszerezhetővé teszik őket. 

(BI / Index / Leafy)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük