Kövess minket

Hiphop

Kalapács alá kerül The Notorious B.I.G. „New York királya” koronája

Megosztva

Forrás:

Több százezer dollárért kelhet el az a műanyagból készült aranyszínű korona, amelyet a néhai OG rapper, Notorious B.I.G. viselt a halála előtti utolsó fotózáson. A Sotheby’s New York-i hip-hop kultúrával foglalkozó aukcióján szeptemberben 120 tételre lehet licitálni.

Ez lesz az első olyan árverés, amelyet egy nemzetközi aukciósház teljes egészében a hip-hop világának szentel, a tárgyak származási ideje a ’70-es évektől kezdve egészen a ’90-es évek közepéig tehető. A kikiáltási tárgyak között ékszerek, divatcikkek és képzőművészeti alkotások is szerepelnek.

Forrás: Sotheby’s

Notorious B.I.G. koronáját, amelyet az 1997-ben készült King of New York című fotón viselt, először viszik árverésre. A relikviáért 200-300 ezer dolláros (60-90 millió forintos) árat vár a Sotheby’s szakértője a szeptember 15-i aukción.

A New York-i rappert 24 évesen lőtték le Los Angelesben. Halálának körülményeire éppúgy nem derült fény, mint ahogy az egy évvel korábban, 1996-ban 23 évesen megölt rapper, Tupac Shakur halála is megoldatlan maradt.

Casandra Hatton, a Sotheby’s szakértője szerint a korona értéke azért ugorhat ilyen magasra, mivel felismerhető darab.

Forrás: Sotheby’s

Bárki, aki a kilencvenes években élt, tudott Biggie koronájáról. Szerepelt a pólókon, magazinok borítóin, ikonná vált – fogalmazott.

A műanyag koronát a rapper és a fotót készítő Barron Claiborne is aláírta. A győztes licitáló a fotó kinagyított példányát is megkapja majd.

Az árverés további fénypontjai között szerepel Shakur 16 évesen írt 22 szerelmeslevele, amelyeket középiskolai szerelmének, Kathy Loynak címzett 1987-1988-ban. Értéküket előzetesen 60-80 ezer dollárra (18-24 millió forintra) becsülték.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük