Kövess minket

Aztaa

Kállay-Saunders megvédte magát Majka segély kritikájával szemben: „3 hónapja ez az első bevételi forrásom”

Saunders állítja, csak a zenélésből él.

Megosztva

Forrás:

Nagy port kavart tegnap, hogy Majka erősen kritizálta azokat az ismertebb zenészeket, akik pályáztak az Előadóművészi Jogvédő Iroda és az Artisjus zenészeknek nyújtott segélyalapjára. A nyilvános listák elvileg azért verték ki a biztosítékot a pop-rappernél, mert olyan előadók is folyamodtak pénzért, akik nem éppen tartoznak az éhező művész kategóriába. Majka egyenesen gusztustalannak és szánalmasnak nevezte a szituációt, de konkrét neveket nem mondott, hogy szerinte kinek nem kéne élnie a lehetőséggel, mindenesetre a téma boncolgatásába így már a közvélemény is beszállt, ki a zenészek, ki pedig Majka oldalát pártolva. 

A listán lévő nevek közül a mai nap során többen is reagáltak a kis magyar felhördülésre, köztük Kállay-Saunders András, aki egy Facebook posztban utasította vissza a vádakat, miszerint tele pénzzel, és ennek dacára segélyért folyamodik. 

Tisztázzunk valamit. Látom sok helyen nem igazságosnak tartják, hogy az Artisjus segély pénzt (120 ezer forintot) adott előadóknak amin az én nevem is szerepel, Reni-é és még sokaknak. Felvannak háborodva civil emberek, más előadók, sok ember” – kezdi Saunders, majd meg is magyarázza, hogy igenis szüksége volt a pénzre.

„3 hónapja ez az első bevételi forrásom. (…) Kapok egyszer 120 ezret segély pénznek és rögtön jön a rosszindulat. (…) Sok ember azt hiszi, ha valaki „ismert” rögtön milliomos, tele van pénzel. Általában így van ez az egész világban és általában tehetséges a nagy része ezeknek az emberek. De most Magyarországról van szó. 10 éve vagyok a zenei szakmában és csak a zenéből élek” – írta Saunders, és kiemeli, nem szerepel TV showkban, nem celebkedik, neki másból nem jön pénz, csak a zenéből.

[fbpost]https://www.facebook.com/KallaySaunders/photos/a.682191235145932/3120819577949740/?type=3&theater[/fbpost]

Hasonlóan visszaszólt Lovasi András is, a Kispál és Kiscsillag frontembere:

„Majkának, az Artisjus/EJI-pályázat támogatottjait bíráló megnyilatkozása mellett nem mehetek el szó nélkül.
Ez a „nehogy már XY-nak ne legyen egy csomó lóvéja” egy kocsmában simán elmegy, de nyilvános térben ezt belengetni baromi képmutató. Igazi házmestertempó ez, másrészt meg nem túl elegáns, ha az ország egyik legmenőbb, legjobban fizetett celebje mások pénztárcájában kutakodik, harmadrészt pedig nem illik renoméjukat féltő előadókat magyarázkodásra kényszeríteni. (…) Érdekes módon Majka mégis ezeken a morzsákon pörög. Szívesen olvasnék egy fejcsóváló posztot tőle akkor is, amikor az igazán zsíros falatok repkednek a lakosság feje fölött. – posztolta Facebookra.

(HVG, 444)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük