Kövess minket

Hiphop

Kállay Saunders trapre váltott, és már semmi sem lesz a régi

A mérföldkő egy rosszul Photoshoppolt beszélő kutya képében érkezik el hozzánk.

Megosztva

Forrás: Youtube

Te hol voltál, mikor Kállay-Saunders András kiposztolta első trap számát? – kérdezzük majd cirka öt év múlva randipartnerünktől, aki szemeit forgatva nyúl a telefonjához, hogy jelezze a barátnőjének, jöhet a vészhívás. Pedig hiába forgatod a szemeidet te lány, kinek láthatóan túl szűk ez a ruha, ez egy fontos mérföldkő volt a magyarok életében, hisz akkor (azaz most) kezdtünk ráérezni valamire, ami hamarosan meghal. Mint általában mindig.

Körülbelül 10 év egy-egy populáris stílus élettartama, láthattuk már ezt a hip hop aranykora után érkező 90′-es éveket jellemző gengszterrap cserénél, majd az azt felváltó 2000-ben populáris bling éránál, ahol minden videót fehér kerettel kellett körbevenni, miközben lassított felvételen öntötték a Brandy-t. Ezt váltották a Gucci Mane-ek, Waka Flockák, és került ki a puccos, strasszköves klubokból vissza az utcára a hip hop. De ennek lassan egy évtizede.

[vembed youtube=”PxQ_QeNf4dY” ]A váltás persze nem lesz éles, a stílusnak ismét meg kell újítania magát, és találnia egy friss irányt. Lehet az XXXTentacion féle emo érzelmekkel telített depirap lesz az, lehet valami más. Nem tudjuk. Azt persze nem állítom, hogy Kállay lenne az első magyar előadó, aki ilyen irányzattal próbálkozik, de mindenképp ő a legismertebb, és ezáltal ráhatással van a magyar mainstreamre. Ma még Kállay Saunders klippremier, holnap már TV2 Mokka interjú, amiben megkérdezik: „Szóval mi ez a trap (a-val kimondva) zene András, kérlek elmondanád a nézőknek is?„, utána jöhet a Fókusz riport a Migosról, és ki tudja még mi. 

A dal amúgy nem rossz 5/10, inkább olyan semmilyen, viszont András azzal a szöveggel posztolta Facebookra, hogy „Aki veletlen nem erti a NACHOS= PENZ $$$„, szóval most már ezt is tudjuk.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés