Kövess minket

Aztaa

Kanada ideiglenesen dekriminalizálja a kokain és MDMA használatot

Megosztva

Kanada átmenetileg dekriminalizálja az illegális drogok, köztük a kokain, az MDMA, és a heroin birtoklását és használatát a British Columbia nevű tartományban – jelentette be a kanadai kormány kedden. Teszik mindezt azért, mert teljesen elburjánzott a droghasználat az országban.

A drogokat nem legalizálják, de azokat a felnőtteket, akiknél maximum 2,5 grammot találnak valamilyen illegális szerből, nem fogják sem letartóztatni, sem pedig vád alá helyezni. A lebukott droghasználóktól még a drogot sem fogják elvenni a rendőrök – olvasható a hivatalos közleményben.

British Columbia az epicentruma az ország túladagolási problémájának. Az ideiglenes dekriminalizálással, mely 2023. január 31-től egészen 2026. január 31-ig tart, azt akarják elsőkörben elérni, hogy csökkenjen a stigma, mely a droghasználattal jár, és növeljék azok számát, akik segítséget kérnek a hatóságoktól, hisz most már nem kell attól félniük, hogy börtönbe jutnak. 2026 után kiértékelik az eredményeket és ha kell meghosszabítják a dekriminalizációt.

A kivételezés nem vonatkozik majd a repülőterekre, iskolákra, valamint a kanadai katonaság tagjaira.

2016 és 2021 között 26 ezer ember vesztette életét opioid-túladagolásban, az elmúlt években közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek emiatt British Columbiában.

(Reuters)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés