Kövess minket

Aztaa

Kanada megengedte pár haldokló embernek, hogy legálisan hallucinogén gombákat fogyaszthassanak

Ezzel könnyen új gyakorlat indulhat.

Megosztva

Forrás:

A kanadai kormány külön engedélyt adott négy, végső stádiumú rákban szenvedő betegnek, hogy legálisan fogyaszthassanak varázsgombát, az életük utolsó szakaszában. A döntést egyesek a pszichedelikus szerek szélesebb körű felhasználásának első lépeseként értelmezik – írja a VICE.

A pszichedelikus gombákban lévő pszilocibin és pszilocin nevű hatóanyagok egyértelmű tilalom alatt vannak Kanada drogtörvénye által, az egyetlen kivételt a klinikai vizsgálatok jelentik. Kedden, az egészségügyi miniszter, Patty Hajdu mégis felmentést adott négy haldokló embernek a törvény alól, legalábbis a varázsgombákat illetően. Ez az első ilyen típusú felmentés az ország történetében. 

Egyes szervezetek, mint például a TheraPsil már régóta küzd a haldokló betegek gombahasználatának jogáért, bizonyos kutatások szerint ugyanis a pszichedelikus szer segíthet a végső stádiumban lévő emberek szorongásának, depressziójának, és kilátástalanságának csökkentésében. A TheraPsil szóvivője, Laurie Brooks reményét fejezte ki, hogy a kormány jövőben is ad ki hasonló engedélyeket.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük