Kövess minket

Hiphop

Kanye első független stúdióalbuma 1 millió dollárt termelt az első héten

Megosztva

Kanye West korábban keményen nekiment a nagy kiadóknak, amiért szerinte azok kiszipolyozzák az előadóikat. A rapper azóta szakított a korábbi összes albumát kezelő Def Jammel és kiadta első független stúdióalbumát, a Ty Dolla $ign kollab „Vultures 1„-t, mely kiadói segítség nélkül is első helyen nyitott az albumeladási listán, és 1 millió dollárt termelt.

A projekthez nem kerestek kiadó partnert, csak egy terjesztő céget (Label Engine), amely segít biztosítani a zene jelenlétét a streaming szolgáltatásokon. Ez a nagy kiadók rendszerén kívüli megállapodás azt jelenti, hogy West és Ty Dolla $ign valószínűleg még többet visz haza, mint az a 80%-os részesedés, amit a rapper 2020-ban felajánlott, mint igazságosabb felosztás. Bár a Label Engine azt hirdeti, hogy az ügyfelek a bevétel 82,5%-át kapják, a Westhez hasonló sztároknak szinte biztosan megvan a befolyásuk ahhoz, hogy ezt a számot jelentősen feljebb tolják.

A Billboard becslései szerint a ‘Vultures 1‘ valamivel több mint 1 millió dollárnyi bevétellel nyitott az első héten az Egyesült Államokban, ami főként streamingből (körülbelül 892 000 dollár) jött össze, a maradék sima daleladásokból. Ha West és Ty Dolla $ign 5%-ot adnak a terjesztésért,, akkor körülbelül 986 000 dollárt vihetnek haza, és ebbe a globális streamek nincsenek is benne.

Mivel West már nem kötődik nagy kiadókhoz, a ‘Vultures 1‘ kereskedelmi sikerét a közösségi médiában a független előadói szektor sikereként írták le, de ez azért kissé félrevezető, hisz nem egy kezdő előadóról beszélünk, hanem egy világsztárról. Ye amúgy nemrég azt állította, hogy a Super Bowl reklámszünetében elhelyezett reklámjának köszönhetően 19 millió dollárt keresett YEEZY termékek eladásából, így enyhén szólva is jó hónapja volt.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés