Kövess minket

Aztaa

Kanye West 2 millió dollárt adományozott George Floyd és más áldozatok családjainak, majd csatlakozott a tüntetőkhöz Chicagóban

Ye is beszállt.

Megosztva

Forrás: Classic105.com

Közel másfél hete zajlanak a tüntetések George Floyd halála és a rendőrségi túlkapások miatt szerte az Egyesült Államokban, a tiltakozáshoz pedig már olyan nagy nevek is csatlakoztak a trap-és rapzene világából, mint J. Cole, Swae Lee, Machine Gun Kelly, Lil Yachty és Nick Cannon, de ott van még LL Cool J, aki gyorsan rappelt is egy sort, de Jay-Z, Earl Sweatshirt, Beyoncé, Noname, The Weeknd, Tyler, the Creator, Erykah Badu, Travis Scott és A$AP Rocky sem maradt csendben

A protezsálók sorába a minap beállt a Keresztény Milliárdos Zseni, avagy újfent megtért Kanye West is, akinek az ügyben való fellépését az események kezdete óta várta a hiphop-és fekete közösség, és aki több kritikát is kapott, amiért egészen eddig egyáltalán nem foglalt állást. Ye a napokban viszont nem kis gesztussal indított:

az mc-producer 2 millió dollárt, vagyis több mint 600 millió forintot adományozott George FloydAhmaud Arbery és Breonna Taylor (a rendőri erőszak friss afroamerikai áldozatai – a szerk.) családjának, plusz vállalta, hogy fizeti jogi költségeiket, emellett több chicagói vállalkozásnak is pénzt utalt, hogy azok tovább működhessenek a koronavírus-járvány és a zavargások teremtette nehéz helyzetben.

És ez még nem minden, a rapper egy ún. 529 Plan típusú, felsőoktatási tanulmányokra fordítható megtakarítási alapot is felállított, hogy ezzel finanszírozza Floyd 6 éves kislányának, Giannának a továbbtanulását, aki nemrég azt nyilatkozta„Apa megváltoztatta a világot.”

Mr. West mindezek után tegnap, azaz június 4-én fekete maszkot viselve csatlakozott a szülővárosában, Chicagóban tartott #JusticeForGeorgeFloyd tüntetéshez is, ahol szolidaritását kifejezve a többi tiltakozóval együtt sétált egy darabig. A USA Today beszámolója szerint mondjuk Ye nem maradt túl sokáig, mivel a szervezők „frusztrációval fogadták a felfordulást” amit a rapper megjelenése generált. Egy húsz éves, Taylore Norwood nevű lány állítólag megafont is ragadt, majd azon keresztül közölte, hogy „nem szeretné, hogy egy „celeb” vigye el a show-t és térítse el a fiatalok vezette eseményt”.

[instagram]CBCQoqABbU6[/instagram]

Forrás: Break’n News

[vembed youtube=”v1dECNS4b5U” ]Sokan amúgy az adományozás és a tüntetéshez való csatlakozás után is kritikát fogalmaztak meg Kanye irányába a közösségi médiában, amiért az továbbra sem határolódott el teljesen nyíltan Donald Trumptól. Hiába, a tömeg továbbra sem felejtette el az egykor MAGA sapkában feszítő Ye 2018-as agymenéseit, egészen konkrétan azt az állítást, miszerint a rabszolgaság a feketék egyéni, szabad döntése volt. 

(Metro / USA Today)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés