Kövess minket

Hiphop

Kanye West állítja, a Universal az engedélye nélkül jelentette meg a ‘DONDA’-t

Megosztva

Tegnap sokak meglepetésére megjelent Kanye West 10. stúdióalbuma, a ‘DONDA‘, de lehet ez mégsem a rapper/producer döntése volt. Kanye ugyanis a lemezdrop után nem sokkal arról posztolt Instagram oldalára, hogy valójában a kiadójának anyacége jelentette meg a projektet, és ő erre nem adott engedélyt.

„Universal az engedélyem nélkül jelentette meg a lemezt, és letiltották, hogy a Jail 2 rajta legyen” – posztolta West.

A ‘DONDA‘ első megjelenési dátuma még idén júliusra esett, azóta Kanye állandóan kitolta azt, miközben folyamatosan változott a projekt, alapok, vendégelőadók rotálódtak. Ye ezeket az új verziókat különböző albumhallgatói eseményeken tesztelte, csinált egy privát eseményt Las Vegasban, majd három teltházas Aréna showt. Tegnap még úgy tűnt, hogy végre elégedett a végeredménnyel és kiengedte a kezei közül a 2007-ben elhunyt édesanyjáról elnevezett lemezt, de a legfrissebb posztja szerint valójában a Def Jam Records-ot is tulajdonló Universal elégelte meg a halogatást és inkább a saját kezükbe vették az irányítást. Azt nem tudni, hogy Kanye a végső produktummal sem elégedett, vagy csak Drake új, CLB lemezével egy időben akart droppolni, ahogy azt korábban pletykálták és a torontói is utalt rá, és ezért mérges, hogy idő előtt megjelent a projekt.

Ami a „Jail 2” szituációt illeti, a DONDA lemez 24. száma, amin Marilyn Manson és DaBaby is szerepel egy jó ideig nem volt elérhető az albummegjelenés után. Kanye először arról posztolt, hogy DaBaby ügynöke blokkolta a szám megjelenését, de ezt az ügynök később cáfolta, és a mostani feltételezés szerint a Universal tartotta vissza a trekk megjelenését, egyes feltételezések szerint a közreműködők megosztó személyisége miatt. A „Jail 2” azóta amúgy hallgatható a lemezről, tehát bármi is volt a probléma, azóta megoldódott.

Nem csak Kanye, de Soulja Boy is csalódott amúgy DONDA megjelenése miatt, igaz ő azért, mert Ye lehagyta a lemezről, pedig korábban megígérte, hogy a verzéje felkerül a cumóra. Soulja Twitteren fakadt ki a rapperre, kijelentve, hogy többet ne keresse.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés