Kövess minket

Hiphop

Kanye West az Akira animét tartja a legnagyobb kreatív inspirációjának

A filmet a mai helyzetre is relevánsnak tartja.

Megosztva

Forrás:

Aki követi Kanye West művészetét, annak nem lehet nagy újdonság, hogy Ye imádja az Akira című filmet és mangát, de egy pár új tweetben egyenesen a legnagyobb kreatív inspirációjának nevezte a műveket. „Ez a film a legnagyobb kreatív inspirációm” – olvasható Kanye posztjában, ahol Katsuhiro Otomo, az Akira alkotója látható, kezében egy pár Yeezy-vel.

[twitter]https://twitter.com/kanyewest/status/1034101919340347392[/twitter]
Az összes saját koncertemen, amit én raktam össze, az összes videómban (nem csak a Strongerben), minden termékemben, sőt még akkor is, mikor kórházban voltam, azt gondoltam, hogy…azta, ez pont olyan, mint az Akira” – írta.

[vembed youtube=”PsO6ZnUZI0g” ]”Az Akira több mint a legnagyobb animációs mérföldkő, hisz a tartalma a mai világban is releváns.” 

Aki esetleg nem látta volna ezt az anime alapművet, annak talán meghozza a kedvét a trailer és ez a kis szinopszis.

„Évtizedek teltek el a Harmadik Világháború kitörése és a Tokiót romba döntő hatalmas robbanás óta. 2019-re a várost újjáépítették, de Neo Tokió gengszterek, terroristák, vallási fanatikusok és motoros bandák polgárháborúk dúlta városa lett. Egy ilyen banda, a Kapszulák vezetője a 16 éves Kaneda is. Csapatának legfiatalabb tagja Tetsuo, akit a többi bandatag állandóan ugrat. A fiú ezért folyton bizonyítani akarja bátorságát, s egy ilyen alkalommal fegyveresek fogságába kerül, akik egy laborba szállítják, ahol mindenféle vizsgálatnak vetik alá. Amikor kiengedik, Tetsuo megváltozik: agresszív lesz, fájdalmai és szörnyű látomásai vannak. Rájön, hogy újfajta képességekre tett szert, egyetlen kézmozdulattal könnyedén tud embereket ölni. S mindez valamiképpen kapcsolatban áll a misztériummal, amit Akirának hívnak.”

[vembed youtube=”ooKBenGK3R4″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés