Kövess minket

Aztaa

Kanye West bejelentette, hogy hivatalosan is indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson

Megosztva

Forrás: E! Online

Július 4-e, avagy a Függetlenség Napja nem ugyanolyan az Egyesült Államokban, mint eddig: a George Floyd májusi halála után felgyorsult események hatását továbbra is érezni, a tiltakozó hangok pedig rendre azt közvetítik a közösségi médiában és az utcákon is, hogy ez a nap bizony nem ünnep, 2020 júliusában éppen nem nagyon van miért mulatni. 

De nem csak emiatt nem ugyanolyan az amerikai nép egyik legfontosabb napja, ugyanis Kanye West a jeles alkalmat megragadva közhírré tette: harcba száll az elnöki posztért a 2020. november 3-án tartott választásokon.

Ye a következő gondolatokkal jelentette be indulását Twitter profilján: „Amerika ígéretét Istenbe vetett bizalommal, vízióink egységesítésével és jövőnk építésével kell megvalósítanunk. Indulok az Egyesült Államok elnökeként.” Az üzenet mellé odabiggyesztette a #2020VISION hashtaget is, amit lehetséges, hogy viszontlátunk még a kampánya alatt. 

[twitter]https://twitter.com/kanyewest/status/1279575273365594112[/twitter]

A bejelentést illene némi szkepticizmussal kezelni, tekintve, hogy sok Mr. West által belengetett monumentális projektből végül nem lett semmmi és nem is ez az első alkalom, hogy az mc-producer ígéretet tesz az elnökjelöltségére, most viszont talán még igaz is lehet a hír.

Nem az első alkalom

Kanye először 2015. szeptember 5-én, az MTV Video Music Awards gálán hintette el, hogy 2020-ban elnökként indul majd. Nem sokkal később, ugyanezen hónap 24-én Ye ismét megerősítette állítását a Vanity Fairnek, majd 2015 decemberében megjelent Facts című dalában szintén utalt az elnöki terveire. Aztán 2016 végén jött a meglepetés: a rapper novemberben arról beszélt, hogy Trumpot támogatja, majd azután, hogy decemberben megejtették első találkájukat, kijelentette, hogy mégsem 2020-ban, hanem 2024-ben indulna csak.

A következő állomás 2018: ez év májusában emberünk azt nyilatkozta, hogy az elnöksége egyfajta “keveréke lenne Trump kampányának és a Bernie Sanders-i értékeknek”, majd októberben megtörtént a törés: Mr. West a republikánus Candace Owensszel való összeveszése után bejelentette, hogy szünetet tart és távol marad a politikától, majd egy év és egy hónap elteltével visszatért, és a Fast Company Innovációs Fesztiválon – ahol az algából készült új Yeezy modelleket is bemutatta – már arról értekezett, hogy milyen változásokat hoz majd 2024-ban, amikor Amerika első embere lesz. Az ötlet tehát nem éppen új, a dátum viszont igen.

A másik jelölt, az Obama-érában alelnöki pozíciót betöltő Joe Biden szakértői szerint a rapper indulása csupán egy stunt, melynek célja az első szavazók és az afroamerikai voksolók megosztása, amivel egyszerűen a republikánusok, avagy a Kanye-val egykoron bratyizó Trump malmára hajtanák a vizet.

Ami a támogatókat illeti, Ye máris egy igen komoly mecénást szerzett maga mellé a kampányához: a szóban forgó ember nem más, mint a SpaceX és Tesla-főnök Elon Musk, akivel a keresztény multimilliárdos zseni West nemrég együtt fotózkodott (a kamera mögött Grimes volt) és haverkodott, ki tudja, lehet, hogy a jézusi program alapelveit fektették le – nyugi, nem ezeket.

Musk Twitteren biztosította Kanye-t maximális támogatásáról: 

[twitter]https://twitter.com/elonmusk/status/1279577069005897728[/twitter]

Zárásképp érdemes megemlíteni, hogy Kanye valószínűsíthetően egyik párt színeiben sem indul, tehát független jelöltként lehet majd rá szavazni, ami előnytelen lehet számára, tekintve, hogy a függetlenek sosem tudtak komolyabb százalékokat elérni a választásokon. A Hollywood Reporter egyébként utánanézett, hogy bejegyezték-e már Kanye Westet, mint elnökjelöltet, viszont egyelőre nem találtak semmit, ami ezt alátámasztaná jogilag. Helyette a FEC adatbázisában rábukkantak egy „Kanye Deez Nutz West” nevű zöldpárti indulóra, aki feltehetőleg igen vicces kedvében volt jelentkezésekor. 

És hogy mit várhatunk Ye-től? Mint az általában lenni szokott, mi sem tudjuk pontosan, mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy Ti miképp vélekedtek a kérdésben:

Most akkor tényleg elnök lesz Kanye Westből?
Igen, ezennel komolyan beszélt.
Nem, nem lehet már elhinni az ilyen ígéreteit.
Lehet, várjuk ki a végét.
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés