Kövess minket

Hiphop

Kanye West „DONDA” lemeze 2021 legerősebb nyitóhetét hozta össze Amerikában

Megosztva

Első helyen nyitott az amerikai albumeladási listán Kanye WestDONDA„-ja, egyben 2021-es rekordot is döntött.

Az album immáron Kanye 10. első helyezése a karrierje során, az új projektjéből 309 ezer példány fogyott, ami idei rekord, megelőzve a ’21 korábbi csúcstartóját Olivia Rodrigo Sour albumát (295 ezer példány). Kanye ezzel az eredménnyel olyan előadókkal került egy csoportba, mint Eminem, vagy éppen Elvis Presley, akiknek szintén 10 db első helyezett albumuk volt a karrierjük során, viszont elmarad JAY-Z 14 db no.1 lemezétől, és pláne elmarad a Beatles 19 db első helyezéses rekordjától.

A sokáig tologatott, majd hirtelen ledobott albumra 27 dal kerül fel, olyan vendégelőadókkal megtámogatva, mint DaBaby, Jay-Z, Travis Scott, Lil Durk, Marilyn Manson, Roddy Ricch, vagy The Weeknd, igaz a streamingszolgáltatóknál egyikük sincs jelölve. A projekt nagyot robbantott első nap a streaming platformokon, de nem sokkal később Drake még nagyobbat.

A 309 ezer első heti eladott példányból 272 ezer példány jött össze streamből (357,39 millió stream), ami 2021 legjobb első hetes streaming teljesítménye, a korábbi idei csúcstartó J. Cole volt. Kanye West amúgy az Egyesült Királyságban is első helyen nyitott.

Érdekes lesz látni, hogy a nagy rivális, Drake meg tudja-e ugorni Kanye számait a jövő héten a CLB című új albumával.

(Billboard)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés