Kövess minket

Hiphop

Kanye West kereste a hiphop előadók közt a legtöbb pénzt az elmúlt egy évben

Volt mentorát, JAY-Z-t is megelőzte.

Megosztva

Forrás:

Fordult a kocka mester és tanítványánál. A Forbes „legjobban kereső hiphop előadók” 2019-es listáján ugyanis Kanye West szerezte meg az első helyet, karrierje során először, JAY-Z-nek pedig meg kell elégednie a második hellyel.

A Forbes számításai szerint az elmúlt egy évben Ye adózási előtti bevételei megközelítették a 150 millió dollárt. A gazdasági lap ezt a tetemes összeget az Adidas-szal kollaboráló Yeezy brand sikerének tudja be, mely előrejelzések szerint hamarosan a Jordan brandet is megelőzheti eladásokban, és idén közel 1,5 milliárd dollárt termelhet. Ye tavaly amúgy még csak a lista 10. helyén szerepelt 27,5 millió dollárral. JAY-Z eközben az elmúlt egy évben 5 millió dollárral jobban teljesített, mint az előző listán, így 81 millió dollárt húzott be.

Drake foglalta el meg a dobogó harmadik fokát 75 millió dolláros bevételével. Őt Diddy követi a negyedik helyen (70 millió dollár), míg Travis Scott 58 milliója az ötödik helyre volt jó.

Az első tíz helyre csak férfi hiphop előadók fértek fel, Eminem, DJ Khaled, Kendrick Lamar, a Migos, és Childish Gambino alkotja a lista hátsó felét. 

Az első női előadókat a 12. helyen és a 13. helyen kell keresni, Nicki Minaj (29 millió dollár) és Cardi B (28 millió dollár) személyében. Cardi amúgy a legfiatalabb előadó a top 20-ban, mindössze 26 éves.

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük