Kövess minket

Hiphop

Kanye West Yeezus lemeze majdnem a „Thank God For Drugs” címet kapta

Thank God, hogy nem.

Megosztva

Mind tudjuk, hogy Kanye Westtől nem állnak távol a gyakori névváltoztatások, legyen szó albumokról, vagy éppen saját magáról. Az ember, aki tavaly novemberben még azt mondta, hogy Keresztény Milliárdos Zseni Kanye Westre változtatja a nevét számos lemezt is átkeresztelt már karrierje alatt. Nézzük csak meg a The Life Of Pablo esetét, ami először még úgy volt, hogy So Help Me God lesz, majd a SWISH név került elő, végül pedig a Waves. Aztán ott vannak még a sokat emlegetett Turbo Grafx 16 és Cruel Winter korongok is, amik végül meg sem jelentek, előbbi speciel a ye debütálását megelőző hetekben is úgy volt, hogy e munkacím alatt lát napvilágot, egy maratoni hosszúságú cikkünkben mi is majdnem végig erre hivatkoztunk.

Az átnevezett albumok listájára egy új, eddig teljesen ismeretlen címet is felírhatunk, mégpedig egy bizonyos Thank God For Drugs-t is amiből végül Kanye egyik legmegosztóbb, mégis sokak által a rapper legizgalmasabb és legkísérletibb korongjaként aposztrofált 2013-as Yeezus lett. 

Forrás: Joe Perez

A meglehetősen érdekes címet a Genius szúrta ki Joe Perez nemrég létrehozott, archív, sokszor kukába dobott, vagy éppen átalakított munkákat összegyűjtő (a leírás több mint 150 ezer különféle, 2011 és 2016 közti fájlt említ) Instagram profilján. Hogy kicsoda Joe Perez? A sokak által talán nem is ismert férfi egy amerikai kreatív tervező, aki Kanye West számos projektjének és turnéjának arculatán dolgozott Virgil Abloh mellett, így többek közt a 7 éves Yeezus-ön is. (Emellett még álljon itt pár név, akikkel a dizájner albumborítók terén kollaborált, hogy érzékeltessük, mégis mekkora név ő a szakmában: Billie Eilish, Beyoncé, Nicki Minaj, A$AP Rocky)

A gif formájában Perez Instájára posztolt alternatív borítón helyet foglaló artworkről kiderült, anno az a Kanye által nagyon nagyra tartott George Condo készítette, aki a gigamegaopusz My Beautiful Dark Twisted Fantasy összes borítótervét is megálmodta. Mint a posztban olvasható:

„2013. március 2-a – Yeezus előtti gif koncepció. Mielőtt a lemez a Yeezus nevet kapta volna, a cím a „Thank God For Drugs” volt.

[instagram]B63IS60Bbi9[/instagram]

Érdekes módon sok megváltoztatott albumcímtől eltérően Kanye a Thank God For Drugs-ot soha nem említette meg, vagy jelentette be hivatalosan. Ettől még a hír igaz és több bizonyíték is rendelkezésünkre áll Perez megerősítésén túl: a Genius egy kis kutatás után rálelt, hogy az emlegetett cím több alkalommal is említésre került a KanyeToThe fórumon és néhány régi, abból az érából származó Tweetben is megemlítették. [twitter]https://twitter.com/spacegray33/status/327969790230675456 
[/twitter][twitter]https://twitter.com/Rmcortes/status/202596673267048448[/twitter]
Külön kuriózum, hogy a fórumbejegyzés olyan kiszivárgott infókat is tartalmaz, miszerint az album, amit ma mindenki Yeezusként ismer, a Thank God For Drugs helyett majdnem Black American Psycho-ra lett keresztelve, ami valljuk be, egészen illik a 2013-as korong tematikájához. És ez még nem minden, a KanyeToThe posztban arra is fény derül, hogy a Yeezusre tervben volt egy Adele, egy Daft Punk és egy The Weeknd feat is, melyekből már látjuk, hogy végeredményben sajnos nem lett semmi konkrét. 

Forrás: KanyeToThe.com

(Genius)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük