Kövess minket

Aztaa

Káosz és lázongás tört ki New Yorkban, miután a Twitch streamer ingyen PS5-öt ígért több ezer embernek

Megosztva

Káosz tört ki péntek délután New Yorkban, miután nagy tömeg gyűlt össze a manhattani Union Square Parkban a livestreamer Kai Cenat találkozójára és ajándékozására.

A találkozót nem jelentették be előre a rendőrségnek, így a hatóságokat is váratlanul érte, hogy több ezer ember jelent a Parkban, hogy találkozhasson a Twitch streamerrel, aki ajándékosztást is ígért, köztük PC-ket és PS5 konzolokat. Délután 3 órára teljesen eszkalálódott a helyzet, amikor a tömegből néhányan látták, hogy építkezési barikádokat tépnek le és tárgyakat dobálnak, köztük néhány tárgyat a kiérkező rendőrökre is.

A káoszban Kai is jobbnak látta menekülőre fogni, és megpróbált egy autóban távozni, de a tömeg megrohamozta és többen ráugrottak a kocsira. A jármű lassan haladt át az embertömegeken, majd végül elszáguldott, miközben az emberek az oldalára és a hátuljába kapaszkodtak. Legalább három embert lehetett látni, amint a járműről a járdára zuhantak, miközben az elszáguldott.

Cenatot délután 5 óra körül őrizetbe vették a rendőrségen, hogy kihallgassák.

A rendőrség péntek este megerősítette, hogy Cenat ellen legalább két rendbontásra való felbujtás és törvénytelen gyülekezés miatt emelnek vádat, valamint néhány más vádpont miatt.

@verge

Twitch streamer Kai Cenat taken into custody after chaotic giveaway in NYC’s Union Square #twitch #kaicenat #nyc #ps5 #giveaway

♬ original sound – The Verge

(CBS)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés