Kövess minket

Sziget

Karszalagunkkal fizethetünk a Szigeten és a nagyobb fesztiválokon

Eltűnnek a FestiPay kártyák, helyette jön a karszalagos fizetés.

Megosztva

Forrás: Sziget.hu

Új fizetési rendszert vezetnek be a Sziget csoport fesztiváljain. Az eddig használt készpénzt kiváltó FestiPay kártyák eltűnnek, és helyette a karszalagunkkal fizethetünk a pultoknál – tudta meg a Portfolio, de az értesülést a Sziget is megerősítette.

A rendszert tavaly már sikeresen tesztelték a romániai Neversea fesztiválon, ezért döntöttek a magyarországi bevezetése mellett. A karszalagokat egy speciális chippel látják el, ami tartalmaz minden információt a fesztiválozó jogosultságról, azaz ezzel lehet majd belépni a fesztivál területére, vagy a kempingbe (ez egyébként így volt már tavaly is), idén pedig megkapja a chip a fizető funkciót is. A napi és a hetijegyek is tartalmazzák majd a chipet. 

Szerencsére a karszalagon lévő egyenleget nem csak a helyszínen felállított bódéknál lehet majd feltölteni (hatalmas sor szokott ugyanis állni ezeknél), hanem mobilapplikációról, és online is. A karszalagos fizetésnek a FestiPay kártyával ellentétben nem lesz pluszköltsége. A Sziget, Balaton Sound és Volt fesztiválokon tehát 2018-ban már ez a rendszer élesedik, de további jó hír, hogy akinek PayPass-os bankkártyája van, az továbbra is használhatja azt is fizetéskor.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés