Kövess minket

Stílus

Kávés zsákokból és ikeás zacskókból készült ruhákat terveztek a Gombold újra! döntősei

A fenntartható divat témában hirdették meg idén a Gombold újra! pályázatát, a fődíjat Vetlényi Alma nyerte ikeás szatyrokból készült ruháival.

Megosztva


A fiatal divattervezők előrelépését segítő pályázatra nyolcvan tervező jelentkezett. A nemzetközi zsűri húsz döntőst választott akik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe-on mutathatták be munkájukat. A versenyen két díjat lehetett elvinni: Vetlényi Alma, a Design Terminál díjazottjaNemzeti Kereskedőház jóvoltából egy külföldi szakvásáron mutatkozhat be és egy Magyarországon gyártott Mercedes-Benz CLA személyautót kap fél éves használatra. A Nemzetközi Díj nyertese
Sonja Jocic szerb tervező lett, aki egy vállalkozásfejlesztő szolgáltatás mellett nemzetközi bemutatkozási lehetőséggel és egy garantált bemutatóval gazdagodott a jövő évi eseményen.

Sonja Jocic kollekciója a 0% nevet kapta, mert az előállításakor nem keletkezik hulladék. „Az volt a cél, hogy egy olyan márkát hozzak létre, amivel meg tudom változtatni az emberek nézőpontját, gondolkodásmódját a divattal kapcsolatban, rá akarom vezetni őket arra, hogy nem kell minden olyan gyorsan kidobni, hogy a ruhadarabokat is újra lehet hasznosítani.” – nyilatkozta a tervező, aki jelenleg Belgrádban alkot.

Vetlényi Alma ECOlecction című kollekciója szintén szabászati hulladék keletkezése nélkül készült, a ruhák szöveteihez pedig természet, lebomló alapanyagokat használt. A kollekcióhoz újrahasznosíttott kávés zsákból készült táskák tartoztak. Bár egy másik tervező ikeás zacskókból készült kollekciója is nagyon kreatív volt, valószínűleg azért nyert inkább ez, mert minden darabja abszolút hordható. Alma hosszú távon is viselhető, szezontól független ruhákat szeretett volna alkotni, ezzel a slow fashion irányzatot képviselve, melynek alapelve, hogy ne váltogassuk olyan gyakran a trendeket, ne dobjunk ki mindent azonnal.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés