Kövess minket

Stílus

Kávéval indítod a napot? Inkább ne tedd!

Első dolgod ébredés után, hogy iszol egy csésze kávét? Jó oka van annak, hogy inkább ne tedd. De akkor mikor érdemes meginni az első adagot?

Megosztva

A szakértők szerint az első kávéra a legideálisabb időpont a délelőtti órákban van, 10.00 óra körül. Miért is? Azért előnyös várni az első koffeinadaggal, mert ébredés után a szervezet kortizolt termel – stresszhormont, amely segíti a szervezet ébredését. Viszont ha reggel egy erős kávéval indítod a napod, akkor a hormontermelés is csak mérsékelten indul be. Vagyis lényegében beleszólsz a szervezet természetes működésébe. Ezzel szemben 10.00 körül a szervezet már nem választ ki annyi stresszhormont, így bátran leguríthatod a napi adagot. Ettől pedig még csak az jobb, ha ebéd után iszod meg. Azt nem árt, ha tudod, hogy a kávé kb. 10-15 perc után kezd el hatni.

A kávéfogyasztás az aktív sportolókat is érinti. Ha rendszeresen jársz futni vagy úszni, akkor a tevékenység megkezdése előtt egy órával idd meg a presszódat. Így a szervezeted számára biztosítod, hogy a mozgás során hatékonyabb legyen.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés