Kövess minket

Aztaa

Kawaii keresztény swag: animés köpenyben üdvözölte a japán népet Ferenc pápa

✞✞✞ ❀◕ ‿ ◕❀ \(^○^)人(^○^)/ ❀◕ ‿ ◕❀ ✞✞✞

Megosztva

Forrás: Mothership / Twitter

Szombaton kezdte meg négy napos, második látogatását Ferenc pápa Japánban, a minap pedig meglepő szerelésben jelent meg az őt ünneplő tömeg előtt – számol be róla a helyi lapok alapján a Mothership.

A pápa a hétvégén látogatott el a tokiói Szűz Mária Katedrálishoz, ahol a fiatal híveitől nem mindennapi ajándékot, egy úgynevezett “happi”-t kapott, ami egy tradicionális japán viselet, lényegében egy köpenyhez, esetleg palásthoz hasonlítható. Igen ám, csakhogy a dressz nem japán kandzsikkal és nem is ősi vallási mintákkal volt díszítve, épp ellenkezőleg:

a kék színű happin Ferenc pápa animés stílusban megrajzolt arcképe tündököl a pasztellpinken ragyogó cseresznyevirágok közt. Emellett az őt éltető emberek is megjelennek rajta és még különböző japán és spanyol nyelvű feliratokat is felfedezhetünk rajta.

A ruhán olyanok olvashatók, mint „hála”„imádkozzunk együtt”„legyen béke” és „hálásak vagyunk, hogy te vagy a pápa”. A közvéleményt megosztó, mégis az egyik legjobb fej egyházi vezetőnek tartott pápa a mai nap folyamán ebben a szerelésben üdvözölte a sajtó-és a média megjelent képviselőit és a katolikusokat (a Vatican News szerint mintegy 536 ezer katolikus él japánban), nem kicsi ovációt kiváltva az amúgy is lelkes tömegből. 

Forrás: Vincenzo Pinto / AFP / Getty Images

[twitter]https://twitter.com/rgm79e/status/1198843222207823872?[/twitter]

Ferenc pápa egyébként a felkelő nap országának más vidékein is járt, például Nagasakiban és Hiroshimában is. A főként liberális elveket valló pápa egyebek mellett arról is híres, hogy különösen ellenzi a nukleáris fegyvereket, ennek pedig ismételten hangot is adott: mint azt az 1945-ben lebombázott városokban elmondta, egy atomfegyverek nélküli, békés világra vágyik. Az esemény kapcsán a Mothership megjegyzi, hogy 38 éve nem volt olyan pápa, aki megjelent volna itt és lerótta volna a tiszteletét a földdel egyenlővé tett települések halottai előtt. 

Forrás: Charly Triballeau / AFP / Getty Images

Forrás: Ed Jones / AFP / Getty Images

Hogy a meglehetősen nyitott argentin származású Ferenc pápa kedveli-e az animéket, azt nem tudjuk, mindenesetre ezt és ezt a listát különösen ajánljuk a figyelmébe. 

(Mothership)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés