Kövess minket

Aztaa

Kazahsztán hivatalos országimázs filmben használja Borat „Very Nice!” frázisát

Megosztva

Forrás:

Borat nem éppen az a karakter, akivel feltétlenül szeretnéd, ha az országodat azonosítanák, Kazahsztán most mégis úgy döntött, hogy több évnyi tiltakozás után inkább megpróbálják az előnyükre fordítani, hogy sokan egyedül Sacha Baron Cohen szatirikus karakterét tudják felidézni, ha szóba kerül az országuk. 

Az első Borat film megjelenésekor a legtöbb arab országban betiltották az amerikaiak trollkodására kitalált figura filmjét, míg a kazah kormány nyilvánosan elítélte a mozit, és azt, ahogy Borat által az országukat bemutatták. Akinek nem lenne meg, Borat egy naiv és ügyefogyott figura, de a probléma nem is ezzel, sokkal inkább a rasszista, antiszemita, vérfertőző mondataival van, melyek amúgy Sacha Baron Cohen elmondása szerint az amerikaik trollkodására, és saját előítéleteik felszínre hozására szolgál, semmint a kazah nép bemocskolására. 

Ez egy vígjáték, és a filmben lévő Kazahsztánnak semmi köze az igazihoz. Azért választottam Kazahsztánt, mert azt az országot az amerikaik nagy százaléka egyáltalán nem ismeri, így könnyebb egy hamis világot felépíteni számukra. Az igazi Kazahsztán egy gyönyörű, modern, büszke társadalom, pont a Borat verzió ellentéte” – mondta a napokban a humorista a New York Times-nak, de ez persze nem állította meg az ország egy részét, hogy ezúttal is megsértődjön, és összegyűjtsenek 100 ezer aláírást a folytatás elkaszalására.

Az ország vezetése viszont ezúttal nem állt bele a felesleges sértődésbe, és inkább megpróbálják kihasználni a hirtelen jött figyelmet az országuk népszerűsítésére, egy országimázs filmben ugyanis Borat híres „Very Nice!” jelmondatát használják, igaz nem arra, hogy valaki lefekszik a saját lányával, hanem természetesen az ország gasztronómiai, természeti, és építészeti szépségeit kiemelve. Very Nice!!!

[vembed youtube=”eRGXq4t9wY4″ ](Vice)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés