Kövess minket

Aztaa

Kellemes repülést kívánunk utasainknak! Ja, és itt van pár töltény is!

Akár ez is lehetne a szlogenje a fülöp-szigeteki Manila reptéren dolgozó biztonsági személyzetnek.

Megosztva

iStock 000057561368 Large
Fotó: Getty / iStock

Sokunk rosszul van már a repülés gondolatától is. Vannak, akik légikatasztrófától tartanak és vannak, akik a falramásznak a ki-, és becsekkolástól, a poggyászellenőrzésektől és a többórás várakozás tortúrájától. Aki a Fülöp-szigetekre repül, az készüljön fel további kellemetlenségekre is. Van ugyanis az ott-dolgozóknak egy nagyon barátságtalan szokása. A helyi rendőrség szerint az utóbbi időben többször is előfordult, hogy amikor a bőröndöket, táskákat vizsgálták át a biztonságiak, éleslőszert rejtettek el a gyanútlan utasok cuccaiban.

A vádirat szerint az ilyen módon „megtréfált” személyt kivették a sorból, egy szobába kísérték, ahol zsarolni kezdték a reptér dolgozói. Azt mondták az áldozatoknak, ha nem fizetnek bírságot, akkor letartóztatják őket lőszer csempészésért. A Fülöp-szigeteken ez komoly bűncselekménynek számít, ezért az utasok nagyrésze kifizette a pénzt, amit követeltek tőle. Természetesen a legtöbb esetben nem aprópénzről volt szó.

Voltak, akik nem akartak fizetni, őket a bíróságra cibálták a koholt vádak miatt. Az ügy nyilvánosságra kerülését követően -a világsajtót is bejárta az eset-, egy szervezetet akarnak létrehozni Manilában, ami az őrök munkáját ellenőrizné.

Szerintünk, ezután nem ártana egy bizottság sem, ami pedig ennek a szervezetnek a munkáját figyelné…

(Time nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés