Kövess minket

Film

Kellemetlen húzás a meleg kártya az új Star Trekben

Az új Star Trek-film több újdonsággal is szolgál, az egyik az, hogy kiderül: HikaruSulu, az Enteprise űrhajó kormányosa meleg, meg is házasodott és apja lett partnere lányának.

Megosztva


Ezt a karaktert alakító John Cho árulta el egy ausztrál lapnak. A film alkotói ezzel a lépéssel azt szeretnék elérni, hogy a szuperprodukciók változatosabbak legyenek, és jobban tükrözzék a valóságot. A forgatókönyvírók azért pont Sulut választották, mert az eredeti Star Trek tévésorozatban a karaktert játszó George Takei nyíltan meleg, és az ő munkássága előtt szerettek volna tisztelegni.

Ehhez képest a 79 éves Takei nagyon szerencsétlen ötletnek tartja, hogy az általa emlékezetessé tett karakternek jutott a megtiszteltetés, mert ez ellentétes a műsor kreátora, GeneRoddenberry eredeti elképzeléseivel. Takei próbálta meggyőzni a Star Trek: Mindenen túl alkotóit, hogy inkább hozzanak létre egy új karaktert, aki melegházasságban élő apa, és Sulut hagyják békén. Takei azzal próbált érvelni, hogy Roddenberry ugyan már a hatvanas években határozottan támogatta a melegek mozgalmát, de Sulutheterónak képzelte el, és ezt tiszteletben kellene tartani. A japán származású színész szerint Sulu előbújása azért is kellemetlen húzás, mert ezek szerint az előző részekben titkolta a nemi identitását, és csak nagy sokára merte vállalni önmagát. Takei azonban hiába magyarázott JustinLin rendezőnek és Simon Pegg forgatókönyvírónak, minden maradt úgy, ahogyan ők elgondolták.

A filmet a hazai mozikban 2016. július 21-én mutatják be.

Forrás: UIP

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés