Kövess minket

Hiphop

Kendrick Lamar: Eminem „The Marshall Mathers LP”-je megváltoztatta az életem

K-Dot nagy fan.

Megosztva

Forrás:

A hip-hop modern költőmesterei közt Kendrick Lamarnak egyértelműen helye van, de neki is volt olyan időszaka, mikor még a nagy elődök által inspirálva alakította stílusát és technikáját. A frissen Pulitzer-díjas MC a Vanity Fair-nek adott egy hosszabb interjút, itt pedig felmerült a kérdés, hogy hogyan képes ennyi szót belegyömöszölni egy-egy sorba. K-Dot válaszában Eminemre mutogatott, mint nagy inspirációjára.

„Ez a hip-hop iránt érzett szeretetből jön. Egy csomó indokot fel tudnék sorolni, de ha a szavak elnyújtásáról beszélünk a The Marshall Mathers LP megváltoztatta az életemet. Eminem valószínűleg a világ legnagyobb szómágusa” – dicsérte kollégáját Kendrick, aki amúgy 13 éves volt Em harmadik lemezének megjelenésekor.

A beszélgetés során feljött a fehér lány esete is, akit Kendrick hívott fel a színpadra rappelni az egyik alabamai koncertjén. A dolog ott fordult kínosba, mikor a rajongó a szövegben lévő niggázást is kimondta hangosan, mire a rapper megállította a lányt, és megkérte, hogy ezt a szót inkább sípolja ki. Az eset komoly vitát váltott ki, voltak, akik úgy gondolták, hogy ha a dalszövegben szerepel, akkor ki lehet mondani még egy fehér embernek is az Amerikában igencsak kényes szót, míg mások szerint a lánynak tényleg nem szabadott volna ilyen öblösen niggáznia, viszont Kendrick előre szólhatott volna, hogy ne is tegye. A rapper úgy véli, hogy ezt a szót visszavették a feketék a fehérektől a rabszolgatartás utáni időszakban, és ő ehhez a nézethez tartja magát. „Már több mint 30 éve vagyok ezen a Földön, és a fehér emberek mindig meg akarták mondani, hogy mit nem tehetek meg. Szóval úgy gondolom, hogy ez a mi szavunk, és maradjon is az, kérlek hadd tartsam meg ezt a szót maguknak„.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés