Kövess minket

Bulvár

Kényszergyógykezelésre ítélték a káldi anyagyilkost, aki Hiro utasításait hallotta a fejében

A férfi azt haluzta, hogy az AK26 rappere telepatikusan gyilkosságra buzdítja.

Megosztva

Forrás:

Börtön helyett kényszergyógykezelésre ítélték azt a 20 éves káldi férfit, aki még márciusban leszúrta a saját anyját, és a kistestvérét is súlyosan megsebesítette. A férfi azt vallotta, hogy az AK26 rappere, Hiro beszélt hozzá, ezért tette, amit tett.

Szombathelyi Törvényszék már az előkészületi ülésen jogerőst döntést hozott G. Krisztián ügyében, aki a szakértő szerint paranoid skizofréniában, és személyiségi zavarban szenved. Az elmondások alapján a munkanélküli Krisztián korábban is agresszív volt, előfordult, hogy az út közepén fenyegetett késsel egy autóst, de a nagymamáját is bántalmazta.

A tragédia a családi konyhában történt, ahol G. Krisztián összeveszett az anyjával és testvérével. A férfi felvett egy 19 cm pengehosszúságú konyhakést és egyszer mellkason, egyszer pedig hason szúrta édesanyját, majd a kést a földre dobta. A kistestvére ekkor felugrott a székről és édesanyja védelmében neki támadt a bátyjának, aki erre felkapott a konyhaszekrényről egy 11,5 cm pengehosszúságú kést, és azzal támadt testvérére. Dulakodás közben G. Krisztián többször mellkason szúrta és megvágta a testvérét, végül elmenekült a helyszínről, de a rendőrök másnap elfogták.

A férfi állítólag fel sem fogta a tettét, vallomásában arról beszélt, hogy a magyar rapper, Hiro hangját hallotta a fejében, állítása szerint ő adott neki utasításokat, hogy mit kell tennie. Elmondása szerint a gyilkosságot is az ő sugallatára lépte meg. G. Krisztiánt felmentették emberölés és életveszélyt okozó testi sértés kísérletének vádjai alól, helyette kényszergyógykezelést rendeltek el. Az ítélet jogerős.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés