Kövess minket

Események

KÉPEK és PIXELEK kiállítás nyílt a Műcsarnokban!

A Műcsarnok a fotóművészet remekeivel csalogatja az érdeklődőket április 23. és június 26. között.

Megosztva

Csaknem másfélszáz fotóművész több száz – az elmúlt tíz, tizenöt évben született – képe a falakon. A fotografikus művek öt nagy témakörben – Hely, ahol; Szemben; Testkép; Nézőpont; Varázslat – találták meg helyüket. Ám ezek korántsem zárt tematikus egységek, sőt minden egyes alkotásnak megvan a maga egyedi varázsa. A mai magyar fotóművészetre a műfajok keveredése jellemző, azonban a tematikusan megtervezett tárlat nagyban segíti az eligazodást és párbeszédet alakít ki a kiállított művek, műcsoportok között. Egy-egy művész neve több helyszínen, más-más tematikus egységben is feltűnhet, amely kiválóan illusztrálja azt, hogy az egyes művészek érdeklődése mennyire is szerteágazó.

A kiállított fotográfiák nagy részét digitálisan rögzítették, ezáltal az alkotók digitális nyomatokkal mutatják be. Ezen kívül markáns törekvés jelenik meg az analóg képrögzítés és – másolás használatára, sőt néhány esetben feltűnik a historikus technikák alkalmazása is. A kiállításon a képek között nagy a változatosság méretben, formátumban, sőt installációban is.

A tárlat keretében egy igazi időutazáson is részt vehetünk. Olyan időkből is láthatunk alkotásokat, amikor nem az algoritmusok dolgoztak, hanem az emberi agy és kéz. A kiállításon láthatunk olyan képeket, amelyek professzionális fényképezőgéppel készültek, de olyanokat is, amelyeket telefonnal kaptak lencsevégre. A nagyon sokszínű tárlat remek lehetőség nyújt a hazai fotóművészek bemutatkozására. A legérdekesebb alkotás Telek Balázs alkotása, az Ikonosztáz, amely egy lightboxokból készült fotóinstalláció, matt üvegről készült blacklight printtel.

[gembed G=kepek-es-pixelek]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük