Kövess minket

Aztaa

Képeslapokra nyomták a mexikói forradalom szörnyűségeit

A brutális vérontást képeken örökítették meg, melyeket képeslapok formájában is kiadtak.

Megosztva

Forrás: dangerousminds


A mexikói forradalom nagyjából 107 évvel ezelőtt, azaz
1910. november 20-án tört ki. A fegyveres konfliktusok hat éven át tartottak. A megmozdulások oka Porfirio Díaz diktatórikus kormányzása volt. Habár az államfő később lemondott, az őt követő újabb kormányok ellen is folyamatosan felkelések törtek ki.

Díaz kormányzása alatt az alsóbb rétegek teljesen elszegényedtek, a parasztok földjeit erőszakkal kisajátították. A nép elégedetlenkedése jogosnak bizonyult, sőt, az 1908-as világgazdasági válság és az ebben az időben az országot sújtó aszály is rátett egy lapáttal.

Forrás: dangerousminds


A legnagyobb összecsapások Chihuahua államban folytak, ahol Pancho Villa seregei sikeresen szálltak szembe a kormányerőkkel. Az ellenállás másik ismert alakja, Emiliano Zapata pedig a délvidéken harcolt.

A forradalom mindkét oldalon rengeteg gyilkossággal járt. A tömeges kivégzéseket egyik oldal sem utasította el. A mexikói forradalomnak nagyjából 1 millió 300 ezer halottja volt. 

Mexikó ma sem mondható nyugodt országnak, hiszen a drogháborúk számos ember életét követelik. A forradalom borzalmait fotókon örökítették meg, melyeket később képeslap formájában is meg lehetett vásárolni.

Még több képet ITT találsz!

(Via)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés