Kövess minket

Hiphop

Képmutatásnak tartják az MF DOOM rajongók, hogy Joe Biden beiktatási playlistjére is felkerült a rapper

Megosztva

Forrás:

A tavaly elhunyt MF DOOM egyik dala is feltűnt Joe Biden és Kamala Harris hivatalos beiktatási playlistjén, de a rapper rajongói nagyon nem örülnek ennek.

A DJ D-Nice és Raedio által összeválogatott lejátszási lista 46 dalt tartalmaz, többek közt olyan előadóktól, mint SZA, Kendrick Lamar, Marvin Gaye, Beyoncé, Major Lazer, Tame Impala, Mac Miller, vagy épp Dua Lipa. A playlist a Biden-Harris kampány mögött álló team szerint Amerika sokszínűségét mutatja be, hisz stílusokon és életkorokon átívelő válogatás jött össze. MF DOOM a 2004-es „Coffin Nails” című dalával került fel a playlistre, mely már első ránézésre is csak azért történhetett meg, mivel az év elején lett nyilvános, hogy a rapper elhunyt, így egyfajta megemlékezéses tiszteletadásnak is tekinthető a beválogatása.

MF DOOM fanok viszont a playlistre kerülésben nem csak egy sima a rapper halálát politikai haszonszerzéshez felhasznált húzásnak tekintik, hanem egy annál sokkal kétszínűbb lépésnek.

Twitteren többen kihangsúlyozták, hogy a Londonban született, de sokáig New Yorkban élő rapper pont az Obama-Biden kormányzás alatt nem jöhetett vissza Amerikában, mivel visszautasították a kérelmét. DOOM sosem szerzett amerikai állampolgárságot, annak ellenére, hogy sokáig az országban élt családjával. A rapper még gyerek volt, mikor az USA-ba érkezett, illegális bevándorlása ellenére 2010-ben azért merte elhagyni Észak-Amerikát, mivel addigra már amerikai felesége volt, és 5 gyerek édesapja lett, így azt feltételezte, hogy visszaengedik. Angliába utazott egy turnéra, de utána már nem engedték vissza. Ezek ismeretében nem tartják egyesek korrektnek, hogy többek közt pont az ő nevével fémjeleznek egy Biden elnöki playlistet.

[twitter]https://twitter.com/_ShamGod/status/1350808739851468806[/twitter]
[twitter]https://twitter.com/rhubarb_canary/status/1350550496092835840[/twitter]
[twitter]https://twitter.com/LangstonLee627/status/1350493648174125058[/twitter]
(NME)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés