Kövess minket

Elektronikus

Kering a világban egy kamu Daft Punk bakelit és még Boys Noize is beszopta vele

Megosztva

[gif]http://66.media.tumblr.com/c38922f4cf4ef5f2b04e0b0bf0b82910/tumblr_n0585sWew01srwzbgo1_500.gif[/gif]
Szegény Boys Noize a saját rádióműsorában, a Sirius XM Electro-n rakott fel egy lemezt, amit azzal a szöveggel konferált fel, hogy:

„Egy eddig sosem hallott, kiadatlan Daft Punk remixre bukkantam.” 

[vembed youtube=”8tB9whbKjUw” ]A track a N.E.R.D. (Pharrell bandája) She Wants To Move című számához készült 2003-ban. Miután a német DJ rádióműsora lement, több publikáció is átvette a hírt, hogy „Kiadatlan Daft Punk számra bukkantak”, és a Youtube-ra felkerült videók is több tízezres nézettséget hoztak, ráadásul az emberek imádták a remixet, elvégre egy táncos, diszkós, tipik french elektrós remix. Csak annyi a baj vele, hogy nem igazi.

A kamu lemezen igazából az eredeti N.E.R.D. szám acapellája és az angol soul banda, az Imagination  Changes című száma van összemixelve és már régóta kering a világban hamis jelöléssel, ami szerint ez egy Daft Punk remix, sőt még a Virgin Records logóját is rárakták, hogy még autentikusabb legyen. Persze azt is meg kell említeni, hogy a francia duótól sosem állt messze a durva hangminta „felhasználás„, de ez most kivételesen tényleg nem az ő munkájuk. Ha belegondolunk még vicces is, hogy valaki ilyen könnyen meg tudott téveszteni egy csomó embert azzal, hogy ugyanazt csinálta, mint a Daft Punk maga: felhasznált egy régi diszkó / soul zenék elején – közepén – végén lévő 10 másodperces részt és hozzáadott basszust.   

Az meg már a sors iróniája, hogy 10 évvel a kamu lemez megjelenése után a Daft Punk pont Pharrellel hozták ki életük legnagyobb slágerét, a Get Lucky-t. Illuminati?

[vembed youtube=”5NV6Rdv1a3I” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés