Kövess minket

Aztaa

Kész rémálom: brutális méretű pókhálót találtak Ausztráliában

Elképzelhető, hogy szarvasra vagy őzre vadászhatott ez a szorgalmas nyolclábú.

Megosztva

Valószínűleg nem sokan emlékeztek már az Arachnophobia című, 1990-ben készült B-kategóriás amerikai horrorfilmre. Ebben egy várost lepnek el a pókok, amik hatalmas hálóval vonják be szinte az egész települést és persze az ott lakó, jóravaló polgárokat.

Valami hasonló történhetett az ausztráliai Yinnar-ban is, ahol nem kizárt, hogy megtalálták a világ legnagyobb pókhálóját. A városkában egy fiatal pár keresett Pokémonokat (mi mást), mikor a helyi parkba vezetett az útjuk az egyik jószág után. Ott aztán teljesen ledöbbentek, mert első látásra az egész területet hó borította. Nyáron…

Ilyen furcsaság még Ausztráliában sem történik gyakran, így aztán, amikor a szerelmesek közelebbről is megvizsgálták a dolgot rögtön dobtak egy hátast . Az egész parkot ugyanis egy összefüggő, hatalmas pókháló borította. A rovar, vagy rovarok mindent befedtek, még a padokat is, így aztán az egész környék totál parán festett.

Azóta már megvan a tudományos magyarázat is a jelenségre. A pókok hosszantartó esőzéskor szoktak gigantikus méretű hálókat szőni, hogy a vizes talaj helyett ezen közlekedjenek.

Szép.

https://media.giphy.com/media/13nUHOoobUmFc4/giphy.gif

(mashable.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.