Kövess minket

Hiphop

Készül az új Wu-Tang Clan album, méghozzá Ghostface Killah vezetésével

A csapat idén lesz negyed évszázados.

Megosztva

Forrás:

Új zenéken dolgozik a New York-i Wu-Tang Clan, akik idén ünneplik fennállásuk 25. évfordulóját. A legendás csapat tagjai ezt a Billboardnak nyilatkozva erősítették meg, és azt is hozzátették, hogy Ghostface Killah utasításai alapján formálódik az album. 

A banda egész évben ünnepel, hisz pont 25 éve álltak össze, és dobták ki az „Enter the Wu-Tang (36 Chambers)” című debütáló albumukat. A lemezt az idei évben több koncerten is egybe lenyomják (magyar rajongóknak be kell érniük egy Ghostface bulival), a Loud Records vezetője pedig nemrég bejelentette, 9 mai rapperrel veszik újra a cumót, és adják ki megint. Emellé érkezik az új album, amely bár RZA felügyeletével készül, de mégiscsak Ghostface iránymutatásai alapján. 

„Más rálátása van, új szemszögből közelíti meg a projektet” – ezt már Inspectah Deck mondja. „Ghost magára vállalta az egészet, és benne akar lenni a folyamatokban, szóval megbízunk benne, ahogy anno RZA-ban megbíztunk. Miért is ne? Ghost kifejezetten sikeres volt szólóelőadóként, jót tesz a változás. Remélhetőleg egy ütős anyagot tudunk készíteni, egy újabb klasszikust a 25. évfordulónkra.”

GZA már arról beszélt, hogy bár még az elején vannak a munkának, de már látszik, hogy Ghost mennyire más irányba viszi majd a banda hangzását. „RZA egy nagy gondolkodó, az ő témái nagyon szerteágazóak is emiatt. Ghost egyértelműen egy érzelmesebb fajta, ő a keményebb alapokat választja inkább ki.”

A Wu-Tang Clan utolsó albuma tavaly jelent meg The Saga Continues címmel.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés