Kövess minket

Film

Kevesebb Marvel és Star Wars filmet tervez a jövőben a Disney

Megosztva

Miután sorban okoznak csalódást a Disney filmek a mozikasszáknál, a vállalat azt tervezi, hogy kevesebb tartalmat gyárt, különösen a Marvel és Star Wars brandekből.

Bob Iger, a Disney vezérigazgatója csütörtökön – éppen a hollywoodi színészek sztrájkjának kezdetekor – jelentette be, hogy a cég csökkenteni fogja a Marvel és a Star Wars tartalmak gyártását a csökkenő bevételek miatt. A CNBC által készített interjúban Iger kifejtette, hogy a döntés célja a közönség és a döntéshozók körében a két franchise-ra irányuló „felhígult figyelem” kezelése, de ami talán még fontosabb, a költségek csökkentése. „Nemcsak a fókuszálás érdekében húzódunk vissza, hanem a költségcsökkentési kezdeményezésünk részeként is. Kevesebbet költünk arra, amit csinálunk, és kevesebbet gyártunk” – mondta a CEO.

A lépés egy olyan időszakban történik, amikor a Marvel-tulajdonok nem teljesítenek olyan jól a kasszáknál, mint 2008 és 2019 közötti időszakbam, amikor a stúdió 23 címet adott ki. A Marvel jelenlegi problémája a túltelítettség és a szuperhősfilmekből való kiábrándultság.

A Marvelhez hasonlóan a Pixar animációs filmjei is rendre alulteljesítenek, itt Iger még azt is elismerte, hogy a kreatív színvonaluk sem volt megfelelő. A cég tehát érzi, hogy más irányt kell vennie.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés