Kövess minket

Tech

Kevesebb összeesküvés-elméletet tol majd az arcunkba a Youtube

Bocsi laposföld-hívők.

Megosztva

Forrás:

Átalakítja a videó ajánlási rendszerét a Youtube, annak érdekében, hogy kevesebb őrültséget és erősen megkérdejelezhető kontentet dobjon fel – közölte a cég a hivatalos blogján.

Az összeesküvés-elméleket tartalmazó videók ellen azért veszi fel a arcot a legnagyobb videómegosztó portál, mert a mostani ajánlási algoritmus azoknak a videóknak kedvez, melyek sok interakciót (lájkok, megosztások, kommentek) váltottak ki a felhasználókból, és hát egy megosztó témájú videó ezt könnyebben éri el, mint mondjuk egy Ady versek 4 órás felolvasása.

A Youtube az összeesküvés-elméleket tartalmazó videókat a „határvonalon” lévő videóknak hívja, mivel ezek nem sértik ugyan meg a közösségi irányelveiket, de elég közel vannak hozzá. A Youtube-on lévő videók kevesebb mint 1 százalékát teszik ki az összeesküvés-elmélek, ebbe beletartoznak a kamugyógyítók, laposföld-hívők, és a holdraszállást, és egyéb történelmi eseményeket megkérdőjelező, vagy alternatív-valósággal felruházó videók.

Az új ajánlási algoritmus keményebben szűri majd ezeket a videókat, így nehezebben fordulhat elő, hogy ilyeneket dob majd fel nekünk a Youtube, kivéve, ha ilyen típusú csatornákat követünk, mert akkor felismeri a rendszer, hogy eleve érdekelnek minket a gyíkemberek és hasonlók. A Youtube egyelőre Amerikában kezdte tesztelni az új rendszert, ha sikeres lesz, akkor más országokban is bevezetik.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés