Kövess minket

Balaton Sound

Ki drogozta be a lányokat a Soundon?

Történt-e nemi erőszak? Szabadlábon védekezhetnek-e a gyanúsítottak, pozítiv értéket mutatott-e a drogteszt? Mindenre válaszolt a rendőrség.

Megosztva

Hétfőn délelőtt felröppent a hír, hogy bedrogozott tinilányokat találtak a Sound egyik fellépőinek öltözőjében. A DVBBS nevű, elektronikus zenét játszó duó nagyon sietősen távozott a fesztiválról, amikor a takarítók megtalálták a lányokat.
Az eset kapcsán több kérdést is intéztünk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságnak, akik telefonon annyit közöltek, hogy közleményt adnak ki az ügyről, mivel rendkívül nagy a sajtóérdeklődés a témában. 

A rendőrség válaszol:
A rendőrség minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán. A siófoki rendőrök 2016. július 10-én négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján – szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.

Nem ez volt az első drog-eset a DVBBS háza táján?

A DVBBS lemezlovas párosát nem most először vették elő a hatóságok drogbirtoklás miatt – írja a ripost.hu. Az elektronikus duót, 2014-ben már letartóztatták, miután marihuánát találtak a hotelszobájukban. Ők akkor egy elég megosztó kijelentést tettek, miszerint egy kis fűbe még senki nem halt bele, és nem kell összekeverni a kemény drogokkal.

A 24.hu úgy tudja, hogy a lányok szintetikus drogoktól lettek rosszul. A rendőrök vasárnap délelőtt lezárták az érintett területet, míg átvizsgálták azt. A portál információi szerint a fiatalok jobban vannak, de még kórházban ápolják őket.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés