Kövess minket

Hiphop

Kicsoda SoFaygo, a Travis Scott vezette Cactus Jack’s kiadó legújabb előadója?

Megosztva

Friss névvel bővült Travis Scott kiadójának, a Cactus Jack’s Records-nak a palettája. A szóban forgó rapper nem más, mint SoFaygo, aki relatíve új név a szakmában, de várhatóan az igazolásával megnő az ázsiója, itt az ideje közelebbről megismerni.

Az atlantai SoFaygo, vagy ahogy korábban hívta magát, $oFaYgo még csak 19 éves, de első verzéit már 10 évesen megírta. Középiskolában folytatta a zenélést, 2019 nyarán pedig ledobta első, „WAR” című projektjét, mely Soundcloudon landolt. A cucc egész szépen pörgött a platformon, különösen a „Clutch” című szám, melyen erősen érződik egyfajta Playboi Carti inspiráció, ami pedig az alapokat illeti, SoFaygo kijelentette, ha nem dübörög a mély 808 a beaten, akkor az számára rögtön kuka.

A „WAR” underground sikere után betalálta őt Lil Tecca, aki felajánlotta, hogy szívesen csinál neki beateket, így jött össze a 7 számos EP, az „Angelic 7„, melyen minden zenét Tecca írt.

Ezen a projekten szerepelt eddigi legnagyobb slágere, a „Knock Knock„, amit a TikTok is segített ismertté tenni, és persze egy tánc is társult hozzá.

Az egyre nagyobb sikerekkel megérkeztek a haterek is, egyre többen támadták a rappert azzal, hogy csak egy Playboi Carti kopi, így a következő, 2020 legvégén megjelenő „After Me” című EP-jén megpróbált egyedibb hangzást kialakítani, és több oldalát is megmutatni. A nyitódal, az „Off The Map” szintén betalált, többek közt Trippie Redd is pörgette, egy újabb slágert tudhatott maga mögött. Ez a projekt amúgy már a Cactus Jack kiadónál jelent meg, legalábbis Spotify utólagosan már így jelöli.

Travis Scott nem egyszer osztotta meg az anime és Uzi fan SoFaygo zenéit Insta Story-ban, de bömböltette azt saját lánya szülinapi partiján is. Sokan egy kollabot vártak, de inkább rögtön a Cactus Jack kiadóhoz való szerződés lett belőle, amit a rapper egy hete megosztott, kaktusz emojis posztja is megerősít.

A labelnél jelenleg olyan nevek vannak, mint Don Toliver, vagy épp Sheck Wes, akik közül egyikük sem lett mainstreambe betörő megasztár, de Travisnek érezhetően nem is ez a fókusza, inkább neki tetsző tehetségeket keres maga mellé. Már csak az a kérdés maradt, hogy mi lesz SoFaygo következő lépése?

(The Double Cup, HNHH)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés