Kövess minket

Aztaa

Kiderült, hogy az írek az alapozás királyai

„Nem érdekel hol bulizunk, csak igyunk előtte!”

Megosztva

Forrás:

Megszámlálhatatlanul sok pénteki telefonbeszélgetésem zajlott le a következőképp:

[blockquote]– Csá, na mi lesz este?
– Cső, hát menjünk a [random DJ vagy zenekarnév)-re.
– Oké, és előtte?
– Iszunk! Gyere át!
[/blockquote]És ezzel gondolom nem is vagyok egyedül, az alapozás ugyanis egy világjelenség, és ezt most már kutatás is bizonyítja, ha eddig nem lett volna evidens. Egy, a Drug and Alcohol Review-ban megjelent tanulmány 25 ország 65,126 polgárának alapozókultúráját vetette össze, az adatokat pedig az Egyetemes Drog Felmérés kitöltőinek válaszai alapján nyerték ki. Az ezután felállított lista egyértelmű győztese Írország lett, mivel a válaszadók 85,4%-a válaszolt igennel arra kérdésre, hogy privát környezetben alkoholizálva kezdi-e azokat a bizonyos bulizós estéket. 

Norvégia kevéssel lemaradva a második (80%), míg Új-Zéland (78.7%) és Dánia (76.2%) lett a harmadik és negyedik helyezett, az Egyesült Királyságnak pedig be kellett érnie 75%-nyi szobapiással. 

A lista végén Görögország kullog 17,7%-al, ami valahol azt bizonyítja, hogy még ők maguk is undorodnak a metaxától és az ouzótól. Magától értetődő lehet, de azért kiemelik, hogy azokban az országokban, ahol eleve nagyszámú durván italozó van, ott az alapozók száma is magasabb és persze az alkohol ára is befolyásolja, hogy valaki inkább a dobozos olcsót szürcsöli, mint ugyanazt 4x drágábban egy kocsmában.

(Munchies)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés