Kövess minket

Hiphop

Kiderült, mi lett azzal a fegyverrel, amit 2Pac halálához kötöttek

Mégis járt a Las Vegas-i rendőröknél.

Megosztva

Forrás:

A hónap közepén robbant a sztori, miszerint a Los Angeles-i rendőrség anno megtalálta a 2Pac halálát okozó gyilkos fegyvert, amit aztán el is vesztettek. A történetet az A&E TV csatorna Ki ölte meg Tupacot?” című műsora göngyölítette fel, de azóta kiderült, nem teljesen úgy történtek a dolgok, ahogy azt elsőre gondolták.

Az eredeti felfedezés szerint 1998-ban egy comptoni polgár a hátsó kertjében bukkant rá arra a .40 kaliberű Glockra, melyet közel két évtizeddel később egy T. Brennan nevű nyomozó 2Pac gyilkos fegyverének titulált. Állítása szerint az ilyenkor szükséges tesztek elvégzése után úgy tűnt ez lehet a gyilkos fegyver, de az utolsó szót mégis a Las Vegas-i rendőrségnek kellett volna kimondani, hisz náluk voltak az eredeti bizonyítékok. A TV műsorban az hangzott el, hogy azért nem küldték el a stukit Vegasba, mert a szövetségi ügyész attól félt, hogy a felfedezés, hogy a rapper lelövéséhez köze van a Cripsnek (egy Crips tagé volt a lakás, ahol megtaláltak a fegyvert) véres bandaháborúhoz vezethet, ezért megtiltotta, hogy átszállítsák a pisztolyt.

Azóta ez az állítás megbukott, minekután kiderült, hogy a fegyvert igenis elszállították Vegasba, és megállapították róla, hogy NEM ez a gyilkos fegyver. Évekkel később, 2013-ban a pisztolyt bezúzták, rengeteg másik porosodó bizonyítékkal együtt. Persze az összeesküvés elméleteket gyártó rajongók valószínűleg felhúzzák a szemöldöküket az egészen, de úgy tűnik nem kerültünk közelebb a nagy rejtély megoldásához most sem.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés